İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN GROSSİ’YE SERT ELEŞTİRİ
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ve ABD’nin İran’a ait nükleer tesislerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların sorumlusunu Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Rafael Grossi olarak gösterdi. Arakçi, Grossi’nin saldırıya uğrayan tesisleri ziyaret etme isteğini “kötü niyetli” bir tutum olarak değerlendirdi ve bir daha İran’a giremeyeceğini duyurdu.
UAEK İLE İŞ BİRLİĞİNİN ASKIYA ALINMASI
Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, İran Parlamentosu’nun UAEK ile olan iş birliğini askıya aldığına dikkat çeken Arakçi, bu kararın Grossi’nin “siyasi yönlendirmelerle hareket etmesi” sonucunda alındığını ifade etti. Arakçi, “Ajans, on yıl önce İran’la ilgili tüm eski dosyaları kapattığını açıklamıştı. Ancak Grossi, bu gerçeği örtbas etti ve İran’a karşı siyasi saiklerle kararlar alınmasının önünü açtı” şeklinde konuşarak Grossi’nin tutumunun tehlikeli sonuçlar doğurduğunu vurguladı.
GROSSİ ÜZERİNE ELEŞTİRİLER
Arakçi, Grossi’nin saldırılara açık bir şekilde karşı çıkmamasını da “görevine ihanetten farksız” olarak nitelendirdi. Bu açıklamalar, İran’ın nükleer meselelerdeki duruşunu ve uluslararası düzeydeki ilişkilerini etkileyebilir.
then "Add to Home Screen"