İran ve ABD Heyetleri Katar’a Hareket Etti

İran ve ABD teknik heyetleri, son hafta sonu yaşanan karşılıklı füze saldırıları sonrası Doha’da planlanan kritik toplantı için yola çıktı. İki ülke arasında doğrudan temas olup olmayacağı belirsiz. İran ABD ile görüşme planlanmadığını açıkladı. Trump ise İran’ın talepte bulunduğunu söyledi. Görüşmenin Doha’da gerçekleşeceğini belirtti. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, Kushner ve Witkoff’un Katar’a gideceğini bildirdi. Trump toplantının önemli olabileceğini ifade etti. İran Dışişleri Sözcüsü Bekayi ise teknik heyet gönderdiklerini doğruladı. Ancak bu ziyaretin ABD ile ilgisi olmadığını vurguladı. Bekayi, ABD ile müzakere yapmayacaklarını kesin dille ifade etti. Nisan ayında ilan edilen ateşkesi uzatmak için 60 günlük süre var. Taraflar birbirini mutabakat şartlarını ihlal etmekle suçluyor.

İSRAİL-LÜBNAN ÇERÇEVE ANLAŞMASI TARTIŞMA YARATTI

İsrail ile Lübnan arasında imzalanan çerçeve anlaşması bölgedeki dengeleri yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar anlaşmanın çatışmayı çözmek yerine düğümü sıkılaştırabileceğini belirtiyor. Hizbullah’ın silah bırakmayı reddetmesi anlaşmanın uygulanabilirliğini zayıflatıyor. Analistler İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki varlığını sürdürebileceğini kaydediyor. Bu durum Lübnan’ı egemenlik açmazına sürükleyebilir. İsrail Lübnan’ın güneyinde tampon bölge oluşturdu. Akademisyen Fawaz Gerges anlaşmanın imkansız şarta dayandığını söyledi. Şartların tampon bölgeyi uzun vadeli hale getirdiğini ekledi. Anlaşma İsrail’in toprak iddiası olmadığını beyan ediyor. Lübnan ordusunun otoritesi Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına bağlı. Netanyahu anlaşmayı tarihi başarı olarak nitelendirdi. Hizbullah silahsızlanana kadar güvenlik bölgesinde kalacaklarını açıkladı. Lübnan Cumhurbaşkanı an anlaşmayı egemenlik adımı olarak selamladı. Meclis Başkanı Berri ise metni dayatma belgesi olarak nitelendirdi. Hizbullah lideri Kasım anlaşmayı hükümsüz ve teslimiyet olarak değerlendirdi. Hizbullah Milletvekili Fadlallah iç çatışma uyarısında bulundu. Analist Young anlaşmanın mezhepsel dengeleri sarsabileceğini belirtti. Eski İsrail istihbarat görevlisi Citrinowicz ise hiçbir şeyin değişmeyeceğini ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Sakarya’da 29 Yıllık Şirkete Konkordato Mühleti Verildi

Şehirler arası tarifeli karayolu yolcu taşımacılığı yapan Sakarya merkezli bir şirkete geçici konkordato mühleti verildi. 29 yıldır faaliyet gösteren Sınırlı Sorumlu 37 nolu Sakarya VİB Otobüsçüler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, Sakarya Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 28 Ağustos 2026 tarihinde 3 ay süreyle geçici konkordato müheti aldı.

Kıbrıs’ta Feribot Alabora Oldu: 6 Kayıp Var

Girne'den Mersin'in Taşucu Limanı'na gitmek üzere bugün öğleden sonra hareket eden katamaran tipi Türk yolcu gemisi, kalkışından kısa süre sonra alabora oldu. Kaza, Girne kıyılarının yaklaşık iki kilometre kuzeyinde gerçekleşti.

Girne Açıklarında Feribot Alabora Oldu, Yolcular Kurtarıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan feribottan kurtulan yolcular, kaza anında ve öncesinde yaşadıklarını aktardı. Girne-Taşucu seferini gerçekleştiren feribot, kıyıya yaklaşık iki kilometre mesafede devrildi.

Dolar Endeksi Yükselişini Sürdürüyor

Dolar endeksi, bir önceki seansta keskin bir yükselişin ardından 99,6 civarında işlem gördü. Bu artış, Fed Başkanı Kevin Warsh'ın şahin açıklamalarıyla yatırımcıların faiz artırımı beklentilerini artırmasıyla gerçekleşti.

Motorin Fiyatlarına Yüzde 3,60 Artış Yapılacak

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatına uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde kademeli artışlar devreye girecek. Eylül ayı itibarıyla motorinde sıfırlanan bu vergi, tedrici olarak fiyatlara yansıtılacak.