ABD, İranlı Diplomatlara Kısıtlamalar Getirdi
BM GENEL KURULU İÇİN YENİ KISITLAMALAR
ABD Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a gelen İranlı diplomatlara yönelik alışveriş faaliyetlerine kısıtlamalar getirdi. Dışişleri Sözcüsü Tommy Pigott, bu kısıtlamaların detaylarını açıkladı.
HAREKET ALANLARI VE İZİN GEREKLERİ
Pigott, İranlı yetkililerin yalnızca BM merkezine ulaşım alanlarında hareket edebileceğini belirtti. New York’taki İran misyonu çalışanları da dahil olmak üzere, herhangi bir toptan mağaza üyeliği ve alışveriş için önceden izin alınmasının zorunlu olduğu vurgulandı.
HALKIN SIKINTISI NEDENİYLE KISITLAMALAR
Sözcü Pigott, “İran halkı sıkıntı içinde yaşarken İranlı yetkililerin New York’ta alışveriş yapmasına izin vermeyeceğiz” diyerek bu kararın arkasındaki gerekçeyi kamuoyuyla paylaştı.
LÜKS ÜRÜNLER İÇİN ONAY GEREKECEK
CNN International’ın verdiği habere göre, İranlı yetkililerin 1000 doların üzerindeki lüks ürünler için, yani saat, deri ve ipek giyim, kürk, mücevher, parfüm, elektronik cihazlar, alkollü içecekler ve 60 bin doların üzerindeki otomobiller için önceden izin alması gerekiyor.