İşçiler Geri Mıntıka Sistemiyle Greve Gitti

GREVE GİDEN MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ

Maltepe Belediyesi işçileri, belediye yönetimiyle yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde talep ettikleri günlük bin 950 liralık brüt ücreti elde edemediği için greve çıktı. Geçtiğimiz Pazar günü alınan grev kararı sonrasında ilçede, çöp toplama işlemlerinin durmasıyla birlikte çöp yığınlarının oluştuğu gözlemlendi. İşçilerin çöpleri toplamaması nedeniyle özellikle halk pazarlarının kurulduğu sokaklarda ve konteynerlerde yoğun çöp birikintileri meydana geldi.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETTE BULUNUYOR

Toplanmayan çöpler ve oluşan kötü kokulardan dolayı vatandaşlar rahatsızlık duyuyor. Maltepe Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinde sendika, işçiler için günlük bin 950 lira brüt ücret talep ederken, belediye yönetimi ise işçilere günlük bin 430 lira brüt ücret önerdi. Bu anlaşmazlık grev kararını doğurdu ve çözüm arayışları devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Transfer Döneminde Hareketlilik Artıyor

Dünya Kupası'nın başlamasına çok kısa süre kala transfer döneminde hareketlilik iyice arttı. Türkiye'de Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2025/26 sezonu bitti.

Emekli Kök Maaşları 3 Temmuz’da Değişiyor

Yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren kök maaş hesaplama sistemi, Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanacağı 3 Temmuz 2026 tarihinde değişecek. En düşük emekli maaşı olan 20 bin liraya dair şu an için zam girişimi bulunmuyor.

Motosikletli Polis Kaza Yaptı, Bir Polis Yaralandı

Arizona Athletic Grounds'ta antrenman yapan A Milli Futbol Takımı konvoyunda bir motosikletli polis kaza geçirdi ve hafif yaralandı. Kazanın ardından milli takım otobüsleri yaklaşık 15 dakika bekledi.

Yargıtay’dan Yıllık İzinde Hafta Tatili Kararı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin yıllık ücretli izin dönemine rastlayan hafta tatili günlerinin izin süresinden düşülemeyeceğine hükmetti. Bu karar, işverenlerin uygulamasını düzelterek işçi lehine önemli bir içtihat oluşturdu.

Kızını Kaybeden Aileye 2.7 Milyon Lira Borç

Niğde'de yaşayan Ramazan ve Dilek Bayhan çiftinin 1,5 yaşındaki kızları Kübra, 2012'de parkta oynarken havuza düştü ve kalbi durdu. Hastanede hayata döndürüldü.