IŞİD 200 çocuğu kurşuna dizdi

Irak-Şam İslam Devleti terör örgütü IŞİD, 200 Suriyeli çocuğun kurşuna dizilmesiyle ilgili katliam görüntülerini yayınladı.

Ancak Independent'ın iddiasına göre IŞİD'in sosyal medya aracılığıyla yayınladığı görüntülerde üzeri buzlanmış halde infaz edilenlerin çocuk değil Suriye ordusuna mensup askerler olduğu öne sürüldü.

IŞİD’in sosyal medya kanadı tarafından yayınlandığı belirtilen videoda çölde yüzüstü yan yana yatırılarak dizilen değişik yaşlardaki kişiler, arkalarında bekleyen silahlı teröristler tarafından öldürülüyor.
20 saniye süren videoda ortalık kan gölüne dönerken, silah sesleriyle, çığlıklar birbirine karışıyor. Videonun sonunda ise bazı IŞİD üyeleri, infaz edilen kişilerin arasında dolaşarak canlı kalan varsa, başlarına ateş ederek öldürüyor.

İNFAZ EDİLENLER ÇOCUK DEĞİL ASKER

IŞİD militanlarının yüzlerce çocuğu infaz ettiği görüntülerin, 2014 yılına ait olduğu ve görüntülerde yer alanların çocuklar değil, Suriye ordusu askerleri olduğu iddia edildi.

IŞİD'in sosyal medya hesapları tarafından yayınlandığı iddia edilen videoda, örgüt militanlarının yüzlerce çocuğu katlettiği bilgisi yer alıyordu.

Ancak, videodaki görüntülerde öldürülen kişilerin çocuk olmadığı, 2014 yılında IŞİD militanlarınca ele geçirilen Suriye ordusu askerleri olduğu açıklandı.

Videonun, Yemen merkezli IŞİD karşıtı bir grup tarafından, örgüte yönelik tepkiyi artırmak için manipüle edilerek yeniden servis edildiği düşünülüyor.

Videoyu Independent’a değerlendiren Quilliam Vakfı araştırmacılarından Charlie Winter, videonun çocukların öldürülmesini içermediğini belirterek, görüntülerin propaganda yapmayı amaçlayan bir IŞİD militanı tarafından çekilmiş olabileceğini belirtti. Görüntülerin yayınlanmasının ve ulaşılabilir hale getirilmesinin “saçmalık” olduğunu belirten Winter, “Bu video IŞİD’in insanlardan korkmasını sağlamak için çekilmiş” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.