İsrail, Gazze’de Milisleri Silahlandırıyor

İSRAİL’İN GAZZE ŞERİDİ’NDE YEREL MİLİSLERİ SİLAHLANDIRMASI

İsrail, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde Hamas’a karşı duruşunu güçlendirmek amacıyla yerel milis gruplarını silahlandırıyor. Yetkililer, bu durumun muhalefet partileri tarafından ulusal güvenliği tehlikeye atmakla eleştirildiğini aktarıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, Perşembe günü bu gizli girişimi savunarak bunun “iyi bir şey” olduğunu ifade ediyor. Sosyal medyada paylaştığı bir videoda Netanyahu, “Hamas’a karşı olan Gazze’deki bazı aşiretleri harekete geçirdiğini” ve bunun “güvenlik birimlerinin tavsiyesi üzerine yapıldığını” vurguluyor.

MUHALEFETTEN GELEN TEPKİLER

Eski savunma bakanı Avigdor Liberman, Çarşamba günü İsrail’in Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda, “İsrail’in Gazze’deki aşırılık yanlısı gruplara tüfek dağıttığını ve bu operasyonun tam anlamıyla delilik olduğunu” belirtiyor. Liberman, “Gazze’de DEAŞ’ın eşdeğeri olan gruplardan söz ediyoruz” diyerek daha da sert bir eleştiride bulunuyor. Bunun ardından yaptığı açıklamada ise, “İsrail’in Netanyahu’nun talimatıyla Gazze’deki suç ailelerine silah sağladığını” ifade ediyor. “Bu silahların İsrail’e yöneltilmeyeceğini kimse garanti edemez” diyen Liberman, uyarısını CNN’e konuşan yetkililerden biri tarafından da destekleniyor.

GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN ALINAN TAVSİYELER

Liberman’ın açıklamalarının ardından Başbakanlık Ofisi bir açıklama yayınlayarak, “İsrail, güvenlik birimlerinin tavsiyesi doğrultusunda Hamas’ı farklı yollarla yenilgiye uğratmak için harekete geçmektedir” dedi. CNN’e konuşan iki yetkili, yürütülen operasyonun Netanyahu tarafından Güvenlik Kabinesi’nin onayı olmadan yürütüldüğünü belirtiyor. Eğer konu kabinenin gündemine gelseydi, Netanyahu’nun aşırı sağcı koalisyon ortaklarının böyle bir adımı büyük olasılıkla veto edeceği ifade ediliyor.

HAMAS’TAN YANIT: KAOS YARATMAK

Hamas, ortaya çıkan planın ciddi ve inkâr edilemez bir gerçeği gün yüzüne çıkardığını belirtiyor. Yapılan açıklamada, “İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi’nde suç çetelerini silahlandırarak güvenliksiz bir ortam ve toplumsal kaos yaratmayı amaçlıyor” deniliyor. Yetkililer, İsrail’den silah alan gruplardan birinin Yasser Abu Shabab’ın liderliğini yaptığı milis gücü olduğunu söylüyor. Abu Shabab, Refah’ın doğusunda belirli bir bölgeyi kontrol eden silahlı grubun başında olarak biliniyor ve BM araçlarının önünde AK-47 tüfeğiyle poz veren fotoğrafları dikkat çekiyor. Her ne kadar Abu Shabab, İsrail’den silah aldığını inkar etse de Hamas, onu “hain” olmakla suçluyor. Hamas, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “O suçlunun ve çetesinin inlerini, ne pahasına olursa olsun mücadeleyle bastırmaya devam edeceğimize Allah huzurunda söz veriyoruz” ifadelerine yer veriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.