İsrail’in Gazze’deki Hava Saldırıları Artıyor

İsrail’in Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail ordusunun uluslararası güç bölgeye konuşlandırıldıktan sonra Gazze’de Lübnan’daki gibi rutin hava saldırılarını sürdürmesinin “zorlaşacağı” ifade ediliyor. Haberde, uluslararası gücün “yanlışlıkla vurulması” riskinin kaygı verici olduğu aktarılıyor. Gazetenin vurguladığına göre, İsrail, Lübnan’da uyguladığı “saldırı modelini” Gazze’de de hayata geçirmek istiyor ancak bu bölgedeki durum daha karmaşık. Bunun sebebi, ABD’nin ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının hayata geçirilmesi talebi ile İsrail’in buna karşı durması. İsrail’in gerekçe olarak, Hamas’ın elinde bulundurduğu 3 esirin cenazelerinin teslim edilmemiş olmasını gösterdiği bildiriliyor. Habere göre, İsrail, Gazze’de “her türlü ihlale karşı sert politika” izlediğini ve Hamas’ın güç kazanmasına izin vermemeyi amaçladığını ileri sürüyor.

ATEŞKES YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Ateşkesin ikinci aşamasında, İsrail tarafının birçok yükümlülükle karşılaşacağı belirtiliyor. Bu yükümlülükler arasında “Refah Sınır Kapısı’nın açılması, insani yardımların artırılması, Gazze’ye giriş-çıkışların serbest bırakılması ve İsrail askerlerinin belirlenen yeni hatta çekilmesi” yer alıyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, uluslararası güce onay vermesinin ardından birkaç hafta içinde yabancı askerlerin Gazze’ye ulaşmasının beklendiği ifade ediliyor.

ARAMA GÜCÜNÜN GÖNDERİLMESİ

Haberde, bazı Arap ülkelerinin Gazze’ye asker göndermeye sıcak bakmadığı ve bunun nedeninin Hamas ile karşılaşma olasılığı olduğu öne sürülüyor. Öte yandan, Hamas ve diğer Filistinli grupların İsrail’e karşı direnişlerini sürdürdükleri ve silah bırakmayı düşünmeyeceği aktarılıyor. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Hamas’ın silahsızlandırılması konusunu tartıştığı ancak bunun Hamas’ın rızasıyla gerçekleşmesinin imkansız olduğuna dair değerlendirmelerin öne çıktığı bildiriliyor.

İSRAİL’İN SALDIRILARI ARTARIYOR

Yediot Aharonot’un haberinde, İsrail’in Gazze’ye uluslararası güç göndermeden önce saldırılarını artırdığına dikkat çekilerek, yabancı güçler sahada olduğunda İsrail’in “ihlallere karşı aynı ölçekte yanıt verme konusunda zorlanacağı” vurgulanıyor. İsrail ordusunun, ateşkesi ihlal ettiği ve önceki gün Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 24 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 87 kişinin ise yaralandığı bildiriliyor. Gazze’deki Filistin hükümeti ise, İsrail’in ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından 10 Ekim’den itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 342 kişinin öldüğünü, 875 kişinin yaralandığını ve 35 Filistinlinin alıkonulduğunu açıkladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran Aynı İddialara Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bazı iddiaların asılsız olduğunu ve Erdoğan'ın bu konularla ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Destici: Asgari Ücret Yüzde 50 Artmalıdır

Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini, 2025'te zam oranının yetersiz kaldığını ifade etti.

Louvre Müzesinde Su Sızıntısı Nadir Kitapları Hasara Uğrattı

Fransa'nın Louvre Müzesi'nde yaşanan su sızıntısı, Mısır antik eserler bölümündeki 400'e yakın nadir kitabı zarar verdi.

Suriye Uyruklu Çocuk Reyhanlı’da Bulundu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 gündür kayıp olan 10 yaşındaki A.A, baraj kıyısında yaralı halde bulundu. Çocuk hastaneye sevk edilirken, dayısı gözaltına alındı.

İzmir Selçuk’ta 3.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

İzmir'in Selçuk ilçesinde bir deprem kaydedildi; sarsıntı büyüklüğü 3.5 olarak belirlendi.