İSRAİL’İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
28 Şubat’ta İran’a karşı başlatılan askeri eylemler, kısa süre içinde Lübnan’a da ulaştı. İsrail ordusunun başkent Beyrut’u hedef alarak açıkladığı hava saldırıları ile beraber, kara işgali genişletme kararı aldığı belirtildi. Havadan ve denizden gerçekleştirilen yoğun saldırılarla birlikte, İsrail’in Lübnan’da askeri varlığı artarken, yerel halk büyük zorluklar yaşıyor.
ZORLA YERİNDEN EDİLENLER ARTIYOR
Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi, İsrail’in işgal ve saldırıları sonucunda meydana gelen zorla yerinden edilme olaylarının sayısının 830 bini geçerek artış gösterdiğini açıkladı. Saldırılar nedeniyle, birçok aile evlerini kaybederek çeşitli bölgelere göç etmek zorunda kaldı ve savaşın yarattığı travma her geçen gün derinleşiyor.
ÖLÜ SAYISI DA HIZLA ARTMAKTADIR
Lübnan Sağlık Bakanlığından gelen verilere göre, 2 Mart’tan bu yana devam eden saldırılarda yaşamını yitiren kişi sayısı 850’ye ulaştı. Ayrıca, 2 bin 105 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Hayatını kaybedenler arasında 107 çocuk, 66 kadın ve 32 sağlık çalışanı bulunduğu ifade edilirken, yaralanan sağlık çalışanı sayısı ise 58 olarak kaydedildi. Bakanlık, son açıklamalarında daha önceki ölü sayısının 826 olarak belirttiğini, yaralı sayısının ise 2 bin 9 olduğunu aktarmıştı.