İsrailli Bakan’dan Şara’ya Suikast Çağrısı!

HAMAS’LA İLİŞKİLENDİRMELER

X hesabından açıklama yapan Chikli, “Hamas’a benziyorsa, Hamas gibi konuşuyorsa ve Hamas gibi davranıyorsa, o Hamas’tır.” ifadesiyle Suriye yönetimini Hamas ile özdeşleştirdi. Suriye yönetimini “halifelik” olarak nitelendiren Chikli, “Ahmed Şara’nın meşru bir lider olduğunu düşünen herkes çok yanılıyor. Hemen ortadan kaldırılması gerekiyor.” diyerek Suriye Cumhurbaşkanı Şara’ya suikast çağrısında bulundu.

SÜVEYDA’DAKİ ÇATIŞMALAR

İki gün önce Süveyda’da Dürzi grupların Bedevi Arap aşiretlerine ait bazı araçları ele geçirmesi sonrası küçük çaplı silahlı çatışmalar başlamıştı. Taraflar arası anlaşmazlık nedeniyle bazı sivillerin kaçırılmasıyla şiddetlenen çatışmalarda en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi yaralanmıştı. Bu durumu engellemek amacıyla Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına bağlı birlikler bölgeye çok sayıda asker ve askeri takviye göndermişti. Savunma ve İçişleri Bakanlığı konvoylarına yönelik saldırılarda ise 18 asker yaşamını yitirmiş, 9 asker rehin alınmıştı.

İSRAİL’İN MÜDAHALELERİ

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye’nin güneyine yönelik saldırılarını “Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, İsrail kenarda durmayacak.” diyerek savundu. Bu açıklamanın ardından İsrail, Süveyda ili çevresinde konuşlanan Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına ait birliklerin konvoylarına beş ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Merhef Ebu Kasra, bugün yaptığı açıklamada Süveyda’da ateşkes ilan edildiğini bildirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.