İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: 7 Kişi Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) suç duyurusu doğrultusunda Bankalararası Kart Merkezi’nde gerçekleştirilen “çipli kart alımı” ve “Troy yazılım geliştirme” ihalelerine yönelik usulsüzlük iddialarını soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklandığını duyurdu. Ayrıca 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yürütülen soruşturmanın detaylarına ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu tarafından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 06 Aralık 2024 tarihinde yapılan suç duyurusuna istinaden; şüpheliler Emrah Şener, Baran Aytaş, Bora Koç, Mehmet Fatih Demirbaş, Birol Kanbir, Osman Arslan, Hüseyin Halit Özdamar, Muhammed Güven, Çağkan Göktaş, İbrahim Şener, Mehmet Talha Durmuş, Erdoğan Alkan, Tolga Kurt ve Ekrem Gözenman hakkında, TCMB’nin ana hissedarı olduğu Bankalararası Kart Merkezi (BKM) nezdinde 2023 yılında gerçekleştirilen ‘Çipli Plastik Kart Alımı İhalesi’ ile ‘Troy İçin Spesifikasyon ve Applet Yazılım Geliştirme İhalesinde’ tespit edilen usulsüzlükler ile ‘Boğaziçi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’ ve ‘Be Bold Reklam Tasarım Yazılım Ticaret Limited Şirketi’nden ihale düzenlenmeden gerçekleştirilen hizmet alımlarına dair başlatılan soruşturma kapsamında;” denildi.

SUÇLAMALAR VE TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Açıklamada, yurtdışında öğrenim gören öğrencilere bilimsel araştırma yaptırılması karşılığında yemek kartları üzerinden yapılan ödemeler ile eski BKM Genel Müdürü Baran Aytaş’a tahsis edilen kurumsal kredi kartının kullanımı ile ilgili iddiaların da araştırıldığı ifade edilerek, “10 Ekim 2025 günü yapılan operasyonda yakalaması gerçekleştirilen 10 şüpheliden Emrah Şener, Baran Aytaş, Bora Koç, Mehmet Fatih Demirbaş, Birol Kanbir, Osman Arslan ve Muhammed Güven’in aralarında bulunduğu 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi, şüphelilerden Çağkan Göktaş, İbrahim Şener ve Hüseyin Halit Özdamar ise adli kontrol altında bulunuyor.” bilgisi verildi.

YURTDIŞINDA BULUNAN ŞÜPHELİLER YAKALANACAK

Yurt dışında bulunan şüphelilerle ilgili olarak ise “Mehmet Talha Durmuş, Erdoğan Alkan, Tolga Kurt ve Ekrem Gözenman hakkında yakalama kararı talep edilmiştir.” ifadesi yer aldı. Soruşturmanın gizlilik kararı çerçevesinde devam ettiği vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.