İstanbul’daki Cinayet Soruşturması Genişletildi

İSTANBUL’DAKİ CİNAYET SORUŞTURMASI GENİŞLETİLDİ!

İstanbul’da 24 Ocak 2025 tarihinde vahşice katledilen Mattia Ahmet Minguzzi cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma genişletiliyor. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir tarafından yapılan açıklamada, cinayet anına ilişkin elde edilen kamera kayıtlarının bilirkişi incelemesi sonucunda sanıklar B.B. ve U.B.’nin yalnız olmadıkları belirleniyor.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YENİ GERÇEKLERİ ORTAYA KOYDU!

Elde edilen görüntüler, cinayet sırasında B.B. ile birlikte hareket eden ve bıçağın alındığı ana tanıklık eden M.A.D. ile A.Ö.’nün de olayın içinde olduğu bilgisini gün yüzüne çıkarıyor. Kamera kayıtlarına göre, cinayette kullanılan bıçak saat 08.11’de bir pazardan M.A.D. tarafından alınıyor. Bu saatten yalnızca üç dakika sonra, saat 08.14’te Mattia Ahmet Minguzzi ile faillerin karşılaştığı an kayıtlara yansıyor.

Bu tespitlerin ardından, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na 1 Mayıs 2025 tarihinde M.A.D. ve A.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. Başvurunun ardından 7 Mayıs 2025’te iki şüpheli gözaltına alınarak tutuklanıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma 11 Temmuz’da tamamlanıyor ve her iki şüpheli hakkında “çocuğun kasten öldürülmesine iştirak” suçundan (TCK 82/1-e ve 39. madde) iddianame düzenleniyor.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLİYOR!

Başsavcılık, sanıkların asıl faillerle fiili ve hukuki bağlantı içinde olduklarını belirterek, yargılamanın İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren ana dosyayla birleştirilmesini talep ediyor. Mahkeme, 2025/142 Esas numarasıyla yürütülen dosya üzerinden yargılamaya devam edilmesine ve sanıklar M.A.D. ile A.Ö.’nün tutukluluklarının sürmesine hükmediyor. İki sanığın 2 Ekim 2025 tarihinde yapılacak duruşmaya hazır getirilmelerine karar veriliyor. Avukat Rezan Epözdemir, “Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın canice katledilmesine dair maddi gerçeğin ortaya çıkması ve bütün faillerin emsal mahiyette cezalandırılması için tüm tehdit ve baskılara rağmen sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecektir.” diyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.