İstanbul’daki Deprem Neden Durdu? Uzman Açıklama Yaptı

İSTANBUL’DA DEPREM KAYGISI HAKİM

İstanbul’da 23 Nisan günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki şiddetli deprem, büyük bir korkuya yol açtı. İstanbulluların hissettiği bu sarsıntıda can ve mal kaybı yaşanmaması sevindirici bir gelişme olsa da, bu olay bir kez daha Türkiye’nin deprem gerçeğini hatırlatmış oldu. İstanbul’un ardından Kütahya ve Elazığ’da da ardı ardına korkutucu depremler gerçekleşti. Türkiye’nin bu sarsıntılarla sarsıldığı günlerde, vatandaşların aklında “Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak, Marmara depremi yaklaşıyor mu?” gibi sorular belirdi.

UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR GELİYOR

Korkutucu depremlerin ardından uzman isimler de açıklama yapmaya başladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya üzerinden yeni bir paylaşım gerçekleştirdi ve creep etkisine dikkat çekti. “Fay bu bölgede fazla enerji biriktiremiyor” diyen Bektaş, depremin neden daha fazla büyümediğini Japon uzmanın haritasıyla açıklamaya çalıştı. Bektaş, “6,2 depreminin durduğu yer. Dünyaca ünlü creep uzmanı Japon Uchida, 2019 Modeline göre fayın sürüklenerek deprem enerjisini en çok harcadığı, deprem üreten kabuğun (sismik kabuk) en ince olduğu İstanbul’a en yakın bir yerdir. Doğuya doğru sürüklenme ve tam kayma sığlaşmaktadır. Fay kırılmasının durma sebebi fayı hareket ettiren enerji, fayın sürtünme direncinden azdır” ifadeleri ile durumu özetleyerek vatandaşları rahatlattı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Emekli Polis, Oğlunu Öldürüp Polisi Aradı

Adana'nın Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi Elif Su Uludağ Caddesi'nde emekli polis memuru F. Kayhan (52) ile oğlu Ahmet Kaan Kayhan (23) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Kaan Kayhan babasına bıçak ve sopayla saldırmaya çalıştı.

St. Petersburg Forumu Saldırıyla Başladı

St. Petersburg Valisi Aleksandr Beglov, Ukrayna kaynaklı insansız hava araçlarının kentin üç farklı bölgesindeki altyapıyı hedef aldığını duyurdu. Saldırılarda bazı sivillerin yaralandığı ve altyapının hasar gördüğü bildirildi.

Norveç Prensesi’ne Arkadaşlık Teklifi Uzaklaştırma

Avustralya'da 63 yaşındaki David James Cook, Norveç Prensesi Ingrid Alexandra'ya yaklaşmasının yasaklanması için Sydney'deki Newtown Mahkemesi'nde duruşmaya çıkarıldı. Mahkeme, Cook'un prensesin okuduğu üniversite kampüsüne girmesini yasakladı.

Trump, Ankara’daki NATO Zirvesi’ne Katılacak

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. Rubio, bunun ittifak tarihinin en önemli toplantısı olacağını söyledi.

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.