İstanbul’dan Avrupa’ya hızlı tren geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hızlı tren ile ilgili vatandaşlara müjdeyi verdi. Arslan, İstanbul'dan Avrupa'ya gidecek yani Halkalı, Kapıkule hızlı tren projesinin bu yıl ihalesinin olacağını belirtti.

Kahramanmaraş’taki Lojistik Merkezi’nin açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan A, Türkiye’nin ulaştırma alanında giderek büyüyen bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’de de yeni hat çalışmaları süratle devam eden hızlı tren çalışmalarının Türkiye’den yurt dışına da uzanacağını ifade eden Arslan, “Yılda 138 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Avrupa’nın 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin. Bununla da yetinmiyoruz. 5 bin kilometrelik hatta da çalışmamız devam ediyor. Yenilenme, elektrikli, sinyalli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 505 sinyalli hat miktarını 5 bin 462 kilometreye çıkaracağız” dedi.

İstanbul-Avrupa hızlı tren hattıyla ilgili konuşan Arslan, şunları söyledi: “Kahramanmaraş, Mersin, Adana’ya hızlı demir yolu hattını bir başka ifadeyle İstanbul’dan Kahramanmaraş’a hızlı tren hattını da peş peşe etapları tamamlayarak kazandırmış olacağız. Avrupa’ya gidecek yani Halkalı, Kapıkule hızlı tren projesinin bu yıl ihalesine çıkıyoruz. İnşallah İstanbul’dan Avrupa’ya kadar gidebilir hale geleceğiz.”

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Eşini Odunla Döverek Öldüren Şüpheli Kaçtı

Torul ilçesinde 2 Haziran öğle saatlerinde meydana gelen olayda Halis Pekin (27), henüz bilinmeyen bir nedenle 1,5 yıllık eşi Arzu Pekin (26) ile odun istifleme alanında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli eşine odunla saldırdı.

Şengül Gezer 1’i Bebek 4 Evladı ve Eşini Kaybetti

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan 8 çocuk annesi Şengül Gezer, ardı ardına gelen beş büyük kayıpla sarsıldı. Yolüstü köyünde gelinleri ve torunlarıyla yaşayan Şengül Gezer, ilk acısını 1982 yılında yaşadı.

Aziz Yıldırım’dan Hakan Safi’ye Merih Demiral Eleştirisi

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 7 Haziran'da yapılacak. Aziz Yıldırım ve Hakan Safi arasındaki yarış öncesi, iddialı açıklamalar sürüyor.

Erdoğan: Sahadaki gücümüzü masada da kabul ettiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 39. Genel Kurulu'nda Türkiye'nin marka değerini artırdığını söyledi. Kronik sorunların çözülmesiyle ülkenin marka değerinin yükseldiğini vurguladı.

Rahmi Koç’a Soruşturma ve Özür

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak, Rahmi Koç'un bir açılış programında sarf ettiği ifadeler gösterildi.