İstanbul Ulaşımında Yüzde 20 Zam Teklifi Görüşüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan teklifte, kentteki otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarıyla taksi ve okul servislerine yönelik yüzde 20 oranında fiyat artışı öngörülüyor. Teklif doğrultusunda, tam biletin fiyatının 35 liradan 42 liraya, aylık abonman ücretinin ise 2 bin 748 liradan 3 bin 298 liraya yükseltilmesi talep ediliyor. Ayrıca, taksimetre açılış ücretinin 54,50 liradan 65,40 liraya çıkarılması ve okul servis ücretlerinde 0 ile 1 kilometre arası mesafe için 3 bin 376 liradan 4 bin 51 liraya yükseltilmesi önerilmekte.

TAM BİLETİN FİYATI YÜKSELİYOR

Tarife Komisyonu ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu, İBB Meclisi toplantısında gündeme gelen tekliflere ilişkin çalışmalarını tamamladı. Komisyonlar tarafından hazırlanan teklif, kentteki toplu ulaşım araçlarıyla taksi ve okul servislerine yapılacak olan yüzde 20 zamları içeriyor. Bu çerçevede, elektronik tam biletin 42 liraya yükseltilmesi önerilirken, “Mavi Kart” aylık abonman ücreti 3 bin 298 liraya çıkarılacak.

Taksimetre açılış ücretinin 54,50 liradan 65,40 liraya, mesafe ücretinin ise kilometre başına 36,30 liradan 43,56 liraya yükseltilmesi bekleniyor. Ayrıca, zaman tarifesi ücreti saatte 453,71 liradan 544,45 liraya, kısa mesafe ücreti 175 liradan 210 liraya çıkarılması talep edilmekte. Minibüslerde “indi-bindi” tarifesi altında 4 kilometreye kadar olan kısa mesafe ücreti 32,50 liradan 39 liraya, 4 ila 7 kilometre arası 34 liradan 41 liraya, 7 ila 11 kilometre arası 35 liradan 42 liraya ve 11 ile 15 kilometre arasında 36 liradan 43 liraya, 15 ila 20 kilometre arasında ise 39 liradan 47 liraya yükselebilir. Öğrenci ücretinin ise 21 liradan 25 liraya çıkarılması önerildi. Okul servis ücretlerinde 0 ila 1 kilometre mesafe için 3 bin 376 liradan 4 bin 51 liraya yükseltilmesi talebi yer almakta. Yeni tarifelerin 16 Şubat’tan itibaren geçerli olacağı bilgisi verildi.

DÜĞÜN VE DAVET SALONLARINDA İFTAR MENÜSÜ ZAM VAR

Diğer yandan, İBB’nin düğün ve davet salonlarındaki iftar menüsü fiyatının 550 liradan 700 liraya, yani yüzde 27,27 oranında bir artışla belirlenmesi talep edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.