İstanbul Üniversitesi’nde ‘şişe’ yasağı

İstanbul Üniversitesi'nde geçen cuma çıkan ve 57 kişinin gözaltına alındığı olayların ardından, üniversite yönetimi kavga sırasında öğrencilerin birbirlerine attığı cam şişelere yasak getirdi. Kantinlerde kapalı cam şişelerde içecek satılması yasaklanırken, bu sabah üniversiteye girişlerde öğrencilerin çantalarında bulunan cam şişe içeceklere de el konuldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde geçtiğimiz cuma günü çıkan ve 57 kişinin gözaltına alındığı olaylar okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Olaylar nedeniyle okula cam şişe içecek sokulması ve satılması yasaklandı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde geçtiğimiz Cuma günü iki öğrenci grubu arasında çıkan olaylarda her iki gruptan toplam 57 öğrenci gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan öğrenciler dün sevk edildikleri Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta meydana gelen olayların tekrarlanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekiplerinden de destek alarak önlemlerini iki katına çıkarttı. Polis ekipleri okul çevresinde ki şüpheli kişiler ve okul girişinde denetim yaptı.

YASAK BAŞLADI

Üniversite yönetiminin kavgalar sırasında öğrencilerin birbirleri üzerine cam şişe attığı için üniversite içerisindeki kantinlerde cam şişeli içecek satılmasının yasakladığı öğrenildi. Polis ekipleri de bu sabah okul girişindeki uygulaması sırasında çok sayıda cam şişeli içeğe ve içeri sokulmak istenen sopalara el koydu.

Geçtiğimiz cuma günü çıkan olayların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Üniversitenin güvenlik kameralarına yansıyan olaylarda okulun bahçesindeki bir grup öğrencinin bir kız öğrencinin çantasından çıkardığı sopaları montlarının içerisine gizlediği görüldü. Sopaları alan öğrenciler ile " Müslüman Gençlik" adlı öğrenci grubunun olduğu tarafa doğru ilerledikleri sırada bir anda geriye doğru kaçmaları görüntülere yansıdı.

Karşı görüştü grubunda fakültenin koridorlarında slogan attığı görülüyor . Kaçışan grubun okulun iç avlusunda bulunan bir bankı ittirerek barikat olarak kullanmaları kameralara yansıyor. Bu sırada okulun içerisine giren Çevik Kuvvet polis ekiplerini gören grubun kaçışmaya başladığı, ellerinde bulunan sopa ve dolu soda şişelerini de polis ekiplerine atığı görülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Üç İlde Seçim Sonuçlandı, AK Parti 4, MHP ve CHP Birer Belde Kazandı

Tokat'ın Yolüstü, Çevrecik, Bağtaşı ve Kuşçu beldelerinde vatandaşlar sandık başına gitti. Nevşehir'in Mustafapaşa beldesi ile Gümüşhane'nin Tekke beldesinde de seçimler yapıldı.

İrfan Can Eğribayat Fenerbahçe’ye Dönüyor

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer dönemi çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezonun devre arasında Fenerbahçe'den kiralanan İrfan Can Eğribayat ile yola devam edilmeyeceğini duyurdu.

Kocası Tarafından Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti

Erdal K., Diliskelesi'nde eşi Elif K. ile evde başlayan tartışma sonrası sokağa taşan kavgada eşini bıçaklayarak öldürdü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bebek Bezine Gizlenen 381 Bin Avro Antalya’da Bulundu

Antalya'ya Paris'ten gelen bir yolcunun bagajında yapılan detaylı aramada, bebek bezlerinin içine gizlenmiş halde 381 bin 750 avro nakit para bulundu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen risk analizi sonucunda şüpheli yolcu takibe alındı.

Üç İlde Ara Seçimlerde Oy Verme Sona Erdi

YSK Başkanı Mutta bugün altı beldede belediye ara seçimleri yapıldığını açıkladı. Ülke genelinde 355 mahallede muhtarlık seçimi de gerçekleştirildi.