Dün gece başlayan sağanak yağış, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Sular altında kalan yollarda araçlar sürüklendi ve vatandaşlar mahsur kaldı. Şu ana dek üç kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
OKUL TATİLLERİ UZATILDI
Bugün altı ilde öğrenciler, valiliklerin kararları doğrultusunda okula gitmedi. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da tatil, cumayı da kapsayacak şekilde uzatıldı. Valiliklerden yapılan açıklamalarda yağışların birkaç gün daha süreceği belirtildi. Ayrıca, hafta sonu okulların fiziki durumunun incelenmesi gerektiği vurgulandı.
İSTANBUL’DA TARİHİ YAĞIŞ
İstanbul Valisi Davut Gül, 261 kilogram yağışla İstanbul’un 84 yılın en büyük yağışını aldığını duyurdu. Gül, “Toplamda 46 bin 597 personelimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bazıları botla bazıları da farklı araç kullanılarak kurtarıldı.” ifadelerini kullandı. 14 yerde küçük çaplı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve 16 kapalı yolun açılması için çalışmaların devam ettiğini aktardı. Ayrıca, üniversitelerin tatil olup olmayacağına ilişkin kararın okul yönetimlerinin elinde olduğunu belirtti.
YAĞIŞLARIN SÜRECEĞİ AÇIKLANDI
Yağışların yaklaşık 2-3 gün daha süreceğini bildiren Davut Gül, “Toprak belli bir doyuma ulaştı. Herhangi bir yol ve binanın çökmesi gibi durumlar için zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyoruz.” uyarısında bulundu. Trafik yasağının devam ettiğini dile getiren Gül, “Trafik şartları uygun olduğunda açıklama yapacağız.” dedi.
VATANDAŞLARIN ZARARLARI TESPİT EDİLECEK
Gül, etkilenen vatandaşların zararlarının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. “Hedefimiz pazartesi gününe kadar tamamının tespit edilmesi ve pazartesi itibarıyla zararın ne olacağına dair somut cevap vermek.” dedi. Devletin güçlü olduğunu ve kimsenin açıkta kalmayacağını vurguladı.