“İstihdam Rakamları OVP Hedefine Uygun”

İSTİHDAM VERİLERİNDE ARTIŞ
Işıkhan, çalışma hayatını destekleyen politikaların istihdamı artırmaya devam ettiğini belirterek, istihdamın beklenenin üzerinde arttığını açıkladı. 2024 yılının 2. çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bin kişiye ulaştığını ve istihdam oranının da %49.6’ya yükseldiğini dile getirdi. Ayrıca işsizlik oranlarının Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda olumlu bir seyrin devam ettiğini vurguladı. Işıkhan, işsiz sayısının 2024 yılının 2. çeyreğinde önceki yıla göre 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bin kişiye düştüğünü ve işsizlik oranının da %8.8’e gerilediğini ifade etti.

KARARLILIK İFADESİ
Işıkhan, iş gücünde geçen çeyrek ve geçen yıla göre artışın sürdüğünü vurgulayarak, iş gücü verilerine ilişkin önemli bilgiler verdi. İş gücünün 2024 yılının 2. çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre 862 bin kişi artarak 35 milyon 817 bin kişiye ulaştığını ve iş gücüne katılma oranının da %54.4’e yükseldiğini belirtti. Ayrıca bir önceki çeyreğe kıyasla iş gücünde 228 bin kişilik bir artış yaşandığını ifade etti. Genç nüfusta işsizlik oranının 2023 yılının 2. çeyreğine göre 1.4 puan azalarak %16.3 seviyesine gerilediğine dikkat çekti. Işıkhan, istihdam dostu politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini ve bu sayede yüzyılın istihdam kalkınmasının tüm kesimlerin desteğiyle başarılacağını aktardı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Şanlıurfa’da Araya Giren Anne Öldü, Oğlu Yaralandı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Akpiyar Mahallesi'nde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda araya girmeye çalışan anne Heriman Altundağ vuruldu.

Güzelbahçe Operasyonunda İki Kişi Daha Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mısır'da bulunan iki şüpheli, yurda dönüşlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda jandarma tarafından gözaltına alındı. Belediye Meclis Üyesi G.G. ve inşaat firması yetkilisi eşi Ş.G., jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Petrol Yükseldi, Borsalar Düştü, OECD Uyardı

Piyasalardaki endişeler, Ortadoğu'da ateşkes beklentilerine rağmen saldırıların sürmesiyle arttı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yolcu terminaline insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Fabrikada 3 İşçi Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde saat 21.40 sıralarında üç işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.