İsveç’teki Ticaret Görüşmeleri Tamamlandı

DÜNYA EKONOMİSİ TİCARET SAVAŞLARIYLA SARSILIYOR

Dünya ekonomisi, ticaret savaşları nedeniyle zorlu bir dönem geçiriyor. ABD ile Çin arasında İsveç’in Stockholm kentinde gerçekleştirilen üçüncü tur ticaret görüşmeleri nihayet sona erdi. Görüşmelerin bitimiyle ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin heyetiyle olan iki günlük müzakereler hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

ÇİN, ABD’nin YAPTIĞI ANLAŞMALAR İÇİN ŞAŞKIN

Bessent, yapılan görüşmelerde ABD’nin diğer ülkelerle birebir imzaladığı ticaret anlaşmalarının detaylarını ele aldıklarını ve Çinli yetkililerin ABD’nin Japonya ve Avrupa ile yaptığı anlaşmaların koşulları karşısında şaşkın kaldığını dile getirdi. Bessent ayrıca, toplantıda Çin’in dünya genelindeki aşırı üretim kapasitesi, yaptırım altındaki İran petrolü alımı ve Rusya’ya çift kullanımlı teknolojilerin satışı gibi konularda endişelerini paylaştıklarını söyledi. Toplantının genel atmosferinin oldukça yapıcı olduğunu ifade etti.

TARİFELER KONUSUNDA SON KARARI TRUMP VERECEK

ABD ve Çin’in mayıs ayında karşılıklı tarifeleri 90 gün süreyle düşürme anlaşmasına ilişkin sürenin uzatılıp uzatılmayacağına dair bir soruya yanıt veren Bessent, Çin tarafının tarifelere ara vermek için anlaşma gösterdiğini, ancak kendisinin henüz ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeden önce bir mutabakat sağlamadığını belirtti. Bessent, yarın Trump ile bir araya geleceklerini ifade ederek, tarifelerin askıya alınıp alınmayacağına Trump’ın son karar vereceğini vurguladı.

KÜRESEL EKONOMİK BÜYÜME VE İSTİKRAR VURGUSU

Çin tarafını temsil eden Başbakan Yardımcısı He Lifeng, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, istikrarlı ve sürdürülebilir bir ABD-Çin ekonomik ve ticari iş birliğinin sadece iki ülkenin hedeflerine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda küresel ekonomik büyüme ve istikrara da destek olacağını belirtti. Taraflar, ekonomik ilişkiler ve makroekonomik politikalar gibi iki tarafı da ilgilendiren konularda açık ve kapsamlı şekilde yapıcı bir şekilde müzakereler gerçekleştirdiklerini hatırlatan He, ayrıca Cenevre’deki ekonomik müzakerelerde ulaşılan anlaşma ve Londra görüşmelerinde kabul edilen çerçeveyi de onayladıklarını ifade etti. He, son yapılan mutabakata göre, iki tarafın ABD’nin yüzde 24’lük karşılıklı tarife uygulaması ve Çin’in buna yönelik önlemlerinin askıya alınmasını 90 gün uzatmak için işbirliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.