Vincenzo Italiano ve Salih Özcan, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda Midtjylland ile oynayacakları rövanş öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Italiano, ilk maçtaki avantajı korumaları gerektiğini söyledi. Salih Özcan ise galibiyet için her şeyi yapacaklarını belirtti.
AVANTAJI KORUMAK İÇİN AKILLI OLMAK GEREKİYOR
Italiano geçen haftaki oyunu tekrar etmeleri gerektiğini vurguladı. İlk maçı iyi seviyede çıkardıklarını ve küçük bir avantaj elde ettiklerini söyledi. Deplasman maçının zor olacağını ve rakiplerinin evinde iyi oynadığını ifade etti. Turu geçmeyi çok istediklerini dile getirdi. İlk maçta 11’e 10 oynadıklarını ve daha farklı bir maç çıktığını anlattı. Yarın 11’e 11 başlayacaklarını ve rakiplerinin daha ofansif olacağını belirtti. “Bu avantajı elimizde tutmamız için akıllı olmamız gerekiyor” dedi. Savunmada dikkatli ve ön tarafta bitirici olmaları gerektiğini ekledi. İlk maçta gol şanslarını iyi kullanamadıklarını ancak yarın aynı fırsatları değerlendirmek istediklerini söyledi.
KADRO KARARINI YARIN SABAH VERECEĞİM
Italiano üç kupada da rotasyon yapmak zorunda kaldığını anlattı. Az süre alan oyuncuları gruba dahil etmeyi hedeflediğini belirtti. Yarın geçen maçtaki oyuncuların büyük kısmının sahada olacağını ifade etti. “Son kararı yarın sabah vereceğim” diye konuştu. Maçın kendileri için çok pozitif geçmesini ve iyi bir sonuçla ayrılmayı umduğunu söyledi.
KALİTELİ VE YÜREKTEN OYNAYAN BİR TAKIM HAYAL EDİYORUM
Italiao nasıl bir Beşiktaş hayal ettiği sorusuna yanıt verdi. “Kafamda oynadığımda kaliteli ve yürekten oynayan bir Beşiktaş hayal ediyorum” dedi. Maçta en önemli kelimenin denge olduğunu vurguladı. Savunmayı iyi yapmaları gerektiğini ancak rakiplerine reaksiyon göstermeleri gerektiğini belirtti. Şiddetli bir oyun ve kimliğini gösteren bir Beşiktaş istediğini söyledi. Takımın henüz başında olduklarını ve her gün bir tuğla koyarak ev inşa ettiklerini anlattı. Çalıştıkları şeyleri sahada görmeyi umduğunu ifade etti.
YAVAŞ YAVAŞ GELİŞECEĞİZ
Italiano takımın ne zaman hazır olacağını bilmediğini itiraf etti. Geçen hafta iyi bir maç çıkardıklarını ve kapasitelerinin bu olduğunu söyledi. Yavaş yavaş gelişeceklerine inandığını belirtti. Fiziksel olarak gelişmeleri gerektiğini ve Leandro Trossard’ı transfer ettiklerini ancak henüz takıma katılmadığını ekledi. Yeni transferlerle bambaşka bir takım olacaklarını ve kimliğin oturmasının zaman alacağını ifade etti.
SALİH ÖZCAN: YENMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ
Salih Özcan ilk maçta Midtjylland’ın kaliteli bir takım olduğunu gördüklerini söyledi. Yarın bir savaş olacağını düşündüğünü belirtti. Maçın kendileri için çok önemli olduğunu ve yenmek için her şeyi yapacaklarını vurguladı. “İlk dakikadan itibaren maçın kontrolünü elimize almamız lazım” dedi. Rakiplerinin gol atmaya geleceğini ancak kendilerinin de gol şanslarını bulup atmaları gerektiğini ifade etti. Hazır olduklarını sözlerine ekledi.