İtalya’da Su Baskınları! Turuncu Uyarı Yapıldı

YAĞIŞLARIN ETKİLERİ İTALYA’DA ORTAYA ÇIKTI

İtalya, aşırı yağışların sonucunda birçok bölge sular altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bologna kenti yakınındaki Ravone Nehri’nin taştığı belirtiliyor ve bu durum pek çok caddenin geçici olarak sular altında kalmasına yol açtı. Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, “Bölge sakinlerine arabalarına binmeme ve evlerinde zemin kattan uzak durmaları” konusunda uyarılarda bulundu.

SICILYADA DA AŞIRI YAĞIŞLAR YAŞANIYOR

Ülkenin güney kesiminde yer alan Sicilya Adası’nın Katanya kenti de bu yoğun yağışlardan etkileniyor. Kent merkezindeki Etnea Caddesi’nin sular altında kaldığı gözlemleniyor. Ayrıca, Torino kentinde geçen Po Nehri’nin bazı noktalarında taşma seviyesine ulaştığına dair bilgiler mevcut. Bu durum, bölgedeki su baskınlarını daha da tehlikeli hale getirebiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Filipinler’de Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Filipinler'de 7.8 büyüklüğünde deprem oldu. Burias Adası'nı sallayan sarsıntının ardından tsunami uyarısı yayımlandı.

Nükleer Savaş Başlıkları Depolardan Çıkarılıyor

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü dünyadaki nükleer güçlerin toplam 12 bin 187 savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu. Bunlardan yaklaşık 9 bin 745'i gerektiğinde kullanılabilecek stoklarda tutuluyor.

Silahlı Saldırıda Ölen Muhtarın Ağabeyi Seçildi

Kayranlar Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Muhtar Niyazi Çahan'ın yerine yapılan ara seçimde Zekeriya Çahan yeni muhtar seçildi. Seçimde 140 seçmenden 53'ü oy kullandı.

Parkta Pompalı Tüfekle 10 Kişi Yaralandı

Bursa'nın İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında pompalı tüfekle ateş açan saldırgan, 10 kişinin yaralanmasına neden oldu ve olay yerinden kaçtı. Yaralılar arasında çocuklar da bulunuyor.

Boş Arazide Erkek Cesedi Bulundu

Nazilli Yeşil Mahalle 384 Sokak'taki boş arazide sürüsünü otlatan bir çoban, yerde hareketsiz yatan kişi gördü. Çoban hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.