İzmir’de su kesintileri uzatıldı, kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle su sıkıntısı devam ediyor. Planlı ve dönüşümlü su kesintilerinin 31 Ekim’e kadar süreceği, İzmir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından duyuruldu. Kesintilerin, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Menemen, Gaziemir, Bornova, Buca, Karabağlar, Balçova, Konak, Narlıdere, Güzelbahçe ve Menderes dahil olmak üzere toplam 13 ilçede uygulanacağı ifade edildi.
BÖLGE BÖLGE UYGULANACAK
Yeni planlama doğrultusunda; birinci bölge olarak belirlenen Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Menemen, Bornova, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde su kesintilerinin 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29 ve 31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilirken, ikinci bölgede yer alan Karabağlar, Konak, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca ve Gaziemir ilçelerinde ise 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28 ve 30 Ekim tarihlerinde saat 23.00 ile 05.00 arasında su kesintileri uygulanacak.
BARAJLARDAKİ SU ORANI DÜŞÜYOR
Planlanan su kesintilerine rağmen, İzmir’deki barajlardaki su seviyeleri giderek azalıyor. İZSU verilerine göre, kentin içme suyunun büyük bir kısmını sağlayan Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 2,72’ye gerilemiş durumda.
BİRÇOK BARAJDA SU KALMADI
Ürkmez Barajı’nda su seviyesi yüzde 3,64, Balçova Barajı’nda yüzde 2,15, Güzelhisar Barajı’nda ise yüzde 47,8’e düştüğü göze çarpıyor. Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nın doluluk oranı yalnızca yüzde 0,13 olarak kaydedilirken, Gördes Barajı’nda su seviyesinin tamamen tükendiği öğrenildi.