Japonya Otonom Yolcu Gemisiyle Taşımacılığı Dönüştürüyor

JAPONYA’DA YENİ BİR DENİZ TAŞIMACILIĞI DÖNEMİ

Japonya, deniz taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir adım atarak yeni bir dönemi başlatıyor. Nippon Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Okayama Eyaleti’ndeki Shin-Okayama limanı ile Shodoshima Adası’ndaki Tonosho Limanı arasında sefer yapan yolcu feribotunun, hükümet onayının ardından 11 Aralık itibarıyla yarı otonom şekilde çalışmaya başladığı belirtildi.

İŞ GÜCÜ KRİZİNE YENİ ÇÖZÜM

Feribotta gerçekleştirilen basın toplantısında Nippon Vakfı Genel Müdürü Mitsuyuki Unno, bu girişimin Japonya’nın giderek artan işgücü açığı sorununa bir çözüm sunabileceğini ifade etti. Projenin, uzak adalara ulaşımın sürdürülebilirliğini sağlama hedefi taşıdığı aktarıldı. Gösteri seferinde iskeleden nazikçe ayrılan feribot, sakin sularda başarılı bir seyir deneyimi yaşadı. Test sırasında gemi, öndeki diğer bir deniz aracını tespit ederek otomatik olarak rota değiştirme manevrasını başarıyla gerçekleştirdi.

TAM OTONOMİ HEDEFİ

Geminin işletmecisi Kokusai Ryobi Ferry, mürettebatın sisteme tamamen hakim olmasının ardından otonom navigasyon yeteneklerinin tamamını kullanmayı planladıklarını duyurdu. Nippon Vakfı ve 50’den fazla şirketin işbirliğiyle yürütülen daha geniş kapsamlı bu projenin, deniz lojistiğini istikrara kavuşturmanın yanı sıra insan hatasına dayanan deniz kazalarını azaltmayı amaçladığı vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tedesco Takımın Esnekliği Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında Konyaspor'u 4-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Teknik direktör Tedesco, maç sonrasında ofansif yapılarına vurgu yaptı.

Gaziantep Beyranı Dünyanın En İyi İkinci Çorbası

TasteAtlas, “Dünyanın En İyi 100 Çorbası” listesini yenileyerek Gaziantep’in beyranını 2. sıraya yerleştirdi. Türkiye'den mercimek, kelle paça ve domates çorbaları da listeyi zenginleştirdi.

Trinidad Ve Tobago’da ABD Uçaklarına Onay: Venezüella’dan Sert Tepki

Trinidad ve Tobago, ABD askeri uçaklarının havaalanlarını kullanmasına izin verirken, Venezüella bu duruma tepki olarak enerji anlaşmalarını feshetti.

Pakistan’ın Belucistan Eyaletinde 5.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Belucistan'ın Pakistan eyaletinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, bu sarsıntı Karaçi'de de hissedildi. Yetkililer büyüklüğü 4.8 olarak belirledi.

Meksika’nın Merkezinde Uçak Kazası: Yedi Kişi Hayatını Kaybetti

Meksika'da acil iniş yapmaya çalışan bir küçük uçak düştü, kazada en az yedi kişi hayatını kaybetti.