İkinci kez kaptanlığa getirilen Joe Root, Ben Stokes’un emekliliğinin ardından yeniden üstlendiği görevde Bazball dönemini tamamen yok saymayacağını söyledi. 35 yaşındaki Yorkshire doğumlu kaptan, Stokes’un emekliliği ve yeni teknik direktör Stephen Fleming’in göreve gelmesiyle yeniden Test kaptanı olarak atandı. Root, 2017-2022 yılları arasında İngiltere’yi 65 maçta kaptan olarak yönetmiş, son 17 karşılaşmada yalnızca bir galibiyet alması ve Ashes’te 4-0’lık yenilgi yaşamasının ardından görevi bırakmıştı.
BAZBALL'DAN VAZGEÇMİYOR
İngiltere’nin oyun tarzı McCullum ve Stokes döneminde çok daha atak hale gelmiş, ancak McCullum’un görevine son verilmesi ve Stokes’un takımdan ayrılmasından önce bu tarz bir ölçüde tersine dönmüştü. Root, Bazball’dan kaçmayacağını belirterek ECB’ye yaptığı açıklamada “2022’den bu yana harika şeyler yaptık. O dönemde yaptığımız birçok iyi şeyi sürdürmeye çalışacağız ve Baz ile Ben’in görevi devraldığı dönemden önceki halimize geri dönmeyeceğiz. Olmak istediğimiz noktaya ulaşmak için gelişip bazı şeyleri törpüleyeceğiz ve üst düzey takımlarla istikrarlı şekilde rekabet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ROOT: ÇOK FARKLI BİR İNSANIM
Root’un atanması, daha önce kaptanlıktan ayrılış şekli ve bu rolün vuruş performansını etkileyeceği endişesi nedeniyle bazı soru işaretleri yarattı. Son kaptanlık döneminde Root’un ortalaması, kaptan olmadan oynadığı maçlardaki 53.34’lük ortalamasının neredeyse yedi puan altında kalmıştı. Ancak Root, görevi bıraktığı günden bu yana çok şeyin değiştiğine, kendisinin de bu değişimin dışında olmadığına inanıyor.
“İnanılmaz derecede farklıyım. Sekiz yıllık bir süreçte aynı kişi kaldığını söyleyen varsa muhtemelen yalan söylüyordur” diyen Root, “İster oyunun içinde ister dışında olsun, bu süreçte edindiğiniz tüm deneyimler sizi biraz daha farklı bir insana dönüştürür. Takımı ileriye taşıma biçimimin de buna çok benzer olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
FLEMING İLE YENİ DÖNEM
Yeni Zelanda Milli Takımı’nın eski kaptanı Fleming, Hindistan Premier Ligi ekibi Chennai Super Kings’teki teknik direktörlük görevinden ayrılarak İngiltere’nin Test takımına katıldı. Root, Fleming ile ilgili “Kısaca konuştuk ve açıkçası bu görevi istememdeki en büyük nedenlerden biri oydu” dedi. “Oyunu görüş şekli, takım olarak nerede durduğumuzu görüşü ve ulaşmak istediğimiz noktaya gelmek için yapmamız gereken işler beni çok heyecanlandırdı. Tüm bunlar bu görevi üstlenme konusunda beni oldukça istekli hale getirdi. Onunla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum; oyuncu ve teknik direktör olarak oyunda harika işler başarmış, zengin bir deneyime sahip biri. Önümüzdeki süreçte birlikte çok özel bir şey inşa etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”
İLK SINAV PAKİSTAN SERİSİ
Root, bu ay Pakistan’a karşı oynanacak üç maçlık seriyle göreve başlayacak. Serinin ilk Testi 19-23 Ağustos’ta Headingley’de, ikinci Testi 27-31 Ağustos’ta Lord’s’ta, üçüncü Testi ise 9-13 Eylül’de Edgbaston’da oynanacak. Tüm karşılaşmalar İngiltere saatiyle 11.00’de başlayacak.