Julien Sale, HotelPlanner Tour’un Grand Final’ında etkileyici bir son tur atarak zaferi elde etti. Hamish Brown ise Road to Mallorca sıralamasında birinci olarak sezonu tamamladı. Fransız golfçü Sale, Mallorca’daki sezon finalinden önce DP World Tour’a terfi garantisi almıştı ve bu hafta ikinci kez 65 atarak toplamda 22 alt par ile bitirdi. Brown, sezon boyunca solo ikinci olarak bu unvanı kazandı ve 18 alt par ile haftayı tamamladı.
SALE'İN BAŞARISI
29 yaşındaki Sale, güne bir vuruş farkla başladı ve ön dokuzda dört kuş vuruşu yaparak kontrolü eline aldı. Beşinci delikteki kazancı, avantajını artırdı ama günün tek bogey’ini bir sonraki delikte yaptı. Ancak son altı deliğinde üç kuş vuruşu ile bu durumu telafi etti ve 2026 yılı için ikinci HotelPlanner Tour zaferini kazandı. “Bu hafta stresim yoktu çünkü ilk 15 içinde olduğumu biliyordum. Hedefim turnuvayı kazanmak ve sıralamada birinci olmaktı,” dedi.
BROWN'UN YORUMLARI
Brown, Road to Mallorca’yı kazanan beşinci Danimarkalı oldu. 27 yaşındaki Brown, Alcúdia’daki son turda beş alt par 67 atarak 18 alt par ile haftayı tamamladı ve solo ikinci olarak kaldı. “Bu çok şey ifade ediyor. Bugün kazanamadım ama iyi oynayan bir Fransız vardı,” ifadesini kullandı. “Geçen yıl DP World Tour’da zor bir yıl geçirdim ama bu yıl için beklentim yüksek.”
DP WORLD TOUR'A YÜKSELMELER
Road to Mallorca’nın ilk 15 sıralamasında yer alan oyuncular DP World Tour kartı kazandı. Hollandalı Lars van der Vight, bu sezon iki kez kazandı ve yılı üçüncü sırada bitirdi. İkici sırada ise İsveçli Christofer Blomstrand yer aldı. MJ Daffue, sezonun başında iki kez kazandıktan sonra beşinci sırada yer aldı. Tapio Pulkkanen, DP World Tour’a geri dönüyor ve onu Adam Wallin, Liam Nolan ve John Gough takip ediyor. Maxence Giboudot, DP World Tour’a terfi eden son oyuncu oldu.