İSLAM ALEMİ HAC İBADETİYLE KUTSAL TOPRAKLARI ZİYARET ETTİ
İslam alemi, hac ibadeti sebebiyle aylar önce kutsal toprakları ziyaret etti. Milyonlarca kişi ihrama girerek gerekli ritüelleri birlikte gerçekleştirirken, kurban kesip ülkelerine dağıttı. Şu an ise, umre ziyaretleri kapsamında Kabe ve diğer kutsal mekanlarda ibadet yapılıyor. Bu çerçevede, Kabe çevresindeki lüks otellerde konaklayarak yüksek standartlarda hizmetle ibadet edenlerin sosyal medya paylaşımları sıkça tartışmalara yol açıyor.
TARTIŞMALARDA YENİ BİR BOYUT
Bu tartışmalar, yeni bir boyut kazandı. Bir TikTok kullanıcısı, yaptığı paylaşım ile tüm İslam aleminin tepkisini aldı. Arap olduğu anlaşılan tesettürlü bir kadın, Kabe’nin hemen yanındaki yüksek katlı lüks otellerden birinin odasında kahvaltı yaparken çektiği görüntüleri paylaştı. Sofrasında çeşitli kahvaltılıklar bulunmaktadır ve içinde şerbet olduğu tahmin edilen bir kadehiyle Kabe manzarası önünde kameraya poz veren kadının bu paylaşımı hızla sosyal medyada yayıldı. Türkiye gündeminde de yer alan bu görüntüler büyük tepkilere yol açtı.
KAMUOYUNDAN GELEN TEPKİLER
Kimi sosyal medya kullanıcıları, imalı bir şekilde “Allah kabul etsin haccını, umreni!” şeklinde yorumlar yaparken diğerleri, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Bu durum, Kabe çevresindeki lüks yaşam ve dünya genelindeki sıkıntılar arasında bir kıyaslama yapma fırsatı sundu.