TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN GÜNDEM MADDELERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine, Beştepe’de yoğun bir gündemle bir araya gelecek. Bugün gerçekleştirilecek toplantıda orman yangınları, Terörsüz Türkiye, ekonomik gelişmeler ve Suriye’deki son durum gibi birçok önemli konu masaya yatırılıyor. Kabine, saat 15.00’te toplanacak.
ORMAN YANGINLARI VE EKONOMİK GELİŞMELER
Toplantıda, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hakkında bilgi aktarımının yapılması öngörülüyor. Ayrıca ekonomiyle ilgili gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. Terörsüz Türkiye ile ilgili gelinen aşamanın değerlendirilmesi ve sürecin tartışılması planlanıyor.
GAZZE’DEKİ SON DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Kabine toplantısında ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik yardım faaliyetleri hakkında aldığı karar da gündeme gelecek. İsrail, Gazze’nin karşı karşıya kaldığı insani felaketin ve artan uluslararası baskının ardından burada saldırılarına birkaç saat süreyle ‘insani ara’ verileceğini açıkladı. Bu bağlamda, toplantıda Gazze’deki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor.