Kabine toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bu toplantıda, Terörsüz Türkiye sürecinde gelinen son durum masaya yatırılıyor.
TERÖRİST GRUPLARIN ETKİLERİ DE GÜNDEMDE
Silah bırakma sürecine ilişkin mevcut durum ve istihbarat raporları ışığında değerlendirilecek. Özellikle omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu SDG’nin Suriye Haseke’de düzenlediği konferans, Ankara’nın dikkatle takip ettiği konular arasında. Suriye yönetimi, bu konferansı “Ulusal birliğe aykırı” ve “10 Mart Mutabakatı’nın ihlali” olarak tanımlayıp, SDG ile Fransa’da planlanan toplantılara katılmayacağını açıkladı. Suriye’de yaşanan bu gerilim, kabinenin tartışacağı önemli maddelerden biri olacak. Toplantı Beştepe’de gerçekleştiriliyor.
AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDAKİ GÜNDEM
Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan barış anlaşması da toplantıda ele alınacak. Ankara, barış sürecinde kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyuyor. Kalıcı barış ve istikrar için neler yapılabileceği üzerine görüşmeler yapılacak.
İSRAİL’İN GAZZE POLİTİKALARI
Gazze’deki son gelişmeler de kabine toplantısının başlıkları arasında yer alıyor. İsrail güvenlik kabinesinin Gazze’yi işgal etme planını onaylaması, Ankara’da tepkiyle karşılanıyor. Bu duruma karşı atılabilecek adımlar, toplantının önemli gündem maddelerini oluşturacak.
ORMAN YANGINLARI VE MÜCADEDEKİ ADIMLAR
Son olarak, ülke genelindeki orman yangınları da kabine toplantısında konuşulacak. Orman yangınlarıyla mücadele, tahribat ve meydana gelen zararlar detaylı bir şekilde ele alınacak. Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların önüne geçerek kabinede alınan kararları kamuoyuyla paylaşacak.