Bir Verizon kablosunun inşaat çalışmaları sırasında kesilmesi sonucu, Kuzeydoğu Amerika’daki beş büyük havaalanında uçuşlarda önemli gecikmeler yaşanıyor. Newark Liberty Uluslararası, Teterboro, Philadelphia Uluslararası, LaGuardia ve John F. Kennedy Uluslararası havaalanları etkilenen noktalar arasında. Verizon, yaşanan sorunun kendilerinin sorumluluğunda olmadığını belirtirken, hasar gören kablonun onarılması için hızla çalıştıklarını açıkladı.
ETKİLENEN HAVAALANLARI
Newark Liberty, Teterboro, Philadelphia, LaGuardia ve John F. Kennedy havaalanları, Verizon’un kesilen kablosunun etkisiyle uçuş gecikmeleri yaşıyor. Özellikle Teterboro’dan yapılan uçuşlarda ortalama gecikme süresi 255 dakikayı buldu. Philadelphia Havaalanı’nda ise sınırlı bir kapasiteyle varışlar yeniden başladı.
FAA'DAN AÇIKLAMA
FAA, Philadelphia TRACON ile ilgili sorunlar nedeniyle havaalanlarında yerde durdurma uygulandığını duyurdu. Philadelphia TRACON, radar yaklaşım kontrolü ve hava trafiği kontrolü operasyonlarını entegre eden bir tesis. FAA, yerde durdurmanın ne zaman sona ereceğine dair bir zaman çizelgesi paylaşmadı.
ULUSLARARASI TOPLANTI ETKİSİ
Bu olay, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun New York’taki genel merkezinde başlayacak olan toplantılar öncesinde gerçekleşiyor. Yüzlerce diplomat ve dünya liderinin katılacağı bu önemli toplantının, hava trafiği üzerindeki etkileri dikkatle izleniyor.