AVUSTRALYA’DAKİ KAZA
Avustralya’nın Hunter Vadisi bölgesinde, kaybolan telefonunu kayaların arasından çıkarmaya çalışan bir kadın, bu sefer başına gelen sakarlığın oldukça ağır bir bedelini ödedi. 23 yaşındaki kadın, iki büyük kayanın arasında sıkışarak çözümsüz bir duruma düştü. 3 metrelik boşluğa sıkışan kadın, yedi saat boyunca polis, ambulans, itfaiye ve gönüllü kurtarma ekiplerinin çabaları sonrasında kurtarıldı.
KURTARMA ÇALIŞMALARI
Ambulans ve kurtarma ekipleri, genç kadına hareketsiz kalması konusunda tavsiyelerde bulundu. Hareket ettiğinde, delik içerisinin daha da aşağısına kayabileceğinden ve ona ulaşmanın zorlaşabileceğinden endişe eden ekipler, baş aşağı kalmasının ve uzuvlarında aşırı basınç oluşmasının yaratabileceği riskleri de dikkate aldı. Kurtarma ekiplerinin, kadının bir ayağına ve ardından diğerine ulaşabilmesi için yeterli kaya parçalarının temizlenmesi oldukça zaman aldı.
KURTARMA PARAMEDİĞİNDEN AÇIKLAMA
CNN’e açıklamalarda bulunan NSW Ambulans uzmanı kurtarma paramediği Peter Watts, “Onu yoldan çekmek için bir vinç kullandık. O küçük 10 santimetrelik boşluktan sallanmasını veya yuvarlanmasını önlemek için her iki tarafına da kereste kullandık, ta ki onu yoldan iyice uzaklaştırana kadar,” dedi. Yarıktan çıkarıldığı anda ayakta durma zorluğu çeken kadın, gözlem amacıyla hastaneye kaldırıldı. Ancak, kaybolan telefonu kayaların arasından kurtarılamadı.