İstanbul Kağıthane Seyrantepe’de bir binadan gelen yoğun uyuşturucu kokusu polis ekiplerini alarma geçirince 18 Mayıs Pazartesi günü çalışma başlatıldı. Ekipler saat 14.00’te adres çevresinde izleme ve gözetleme yaptı. Saat 16.30’a kadar eve giren ya da çıkan herhangi bir kişi tespit edilemedi.
ODA UYUŞTURUCU ÜRETİM ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Bunun üzerine Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri eve operasyon düzenledi. Eve giren ekipler yaklaşık 60 metrekarelik bir oda buldu. Oda tamamen izole edilerek uyuşturucu üretim alanına dönüştürülmüştü.
81 KÖK KENEVİR VE 42 KİLO ESRAR BULUNDU
Odada yapılan aramalarda 81 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ayrıca 42 kilo 300 gram kurutulmaya bırakılmış marihuana bulundu. Uyuşturucuların piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu değerlendiriliyor.
ÜRETİMDE KULLANILAN EKİPMANLAR DA TOPLANDI
Evde yapılan incelemelerde 25 iklimlendirme ışığı bulundu. 4 havalandırma cihazı ve 15 pervane de ele geçirildi. Ayrıca 4 kurutma filesi ve 1 vakum makinesi bulundu. Çeşitli bitki besinleri ve uyuşturucu üretim ekipmanları da toplandı.
MALZEMELER NARKOTİK ŞUBEYE TESLİM EDİLDİ
Ele geçirilen uyuşturucu ve ekipmanlar incelemeye alındı. Malzemeler Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.