Kahramanmaraş’ta 10 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından Ayser Çalık Ortaokulu, Valilik kararıyla Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak hizmet verecek. Öğrencilerin psikolojik durumu ve velilerin talepleri doğrultusunda okul geçici olarak kapatıldı. Öğrenciler, Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’nda eğitimlerine devam edecek.
YENİ DERSLİKLER HAZIRLANIYOR
Ayser Çalık Ortaokulu, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da açılmayacak. Okul binası ile ilgili belirsizlik sona erdi. Kahramanmaraş Valiliği, 15 derslikli Ayser Çalık Ortaokulu’nun Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılacağını açıkladı. Karar öncesinde okulun yapımını üstlenen Çalık ailesiyle de görüşüldü ve ailenin rızası alındı.
YENİ OKUL PLANLANIYOR
Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şu anda bir anaokulunda hizmet veriyor. Taşınma hazırlıkları sürerken, Ayser Çalık Ortaokulu’nun yerine yeni bir okul inşa edilecek. Yeni okulun isminin Ayser Çalık olup olmayacağı henüz belirlenmedi.
NE OLMUŞTU?
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 15 Nisan’da, Ayser Çalık Ortaokulu’nda İsa Aras Mersinli’nin gerçekleştirdiği saldırıda 10 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda, matematik öğretmeni Ayla Kara ve 9 öğrenci hayatını kaybetti. Ayrıca 15 öğrenci yaralandı.