Kamboçya İle Tayland Sınır Geçişleri Askiya Alındı

Kamboçya İçişleri Bakanlığı, Tayland sınırındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Kamboçya ile Tayland arasındaki tüm giriş ve çıkışların ikinci bir bildiriye kadar tamamen durdurulmasına karar verildiği vurgulandı. Bu kararın, her iki ülkedeki vatandaşlar ile bölgede yaşayan yabancıların güvenliğini temin etmek amacıyla alındığı belirtildi. Ayrıca, Kamboçyalı ve Taylandlıların, kendi ülkelerinin sınırları dışında bulunmaya devam edenlerin, ateşkes tamamen sağlanana dek bulundukları yerlerden ayrılmamaları gerektiği uyarısı yapıldı.

KAMBOÇYA VE TAYLAND ARASINDAKİ TARİHİ ÇATIŞMALAR

Güneydoğu Asya’da 817 kilometrelik bir sınır paylaşan Tayland ile Kamboçya, uzun bir süredir toprak meseleleri yüzünden anlaşmazlık içinde. Son dönemde yaşanan tekrar eden çatışmalar, Ekim ayında ilan edilen ateşkese rağmen birkaç gün önce yine alevlenmişti. Taraflar, karşılıklı olarak yaşanan çatışmalardan birbirlerini sorumlu tutarak, yüz binlerce kişinin sınır bölgelerinden tahliye edilmesine neden oldu. Son çatışmalarda 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

ATEŞKES İLANI VE TEPKİLER

ABD Başkanı, Tayland ve Kamboçya liderleri ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, tarafların ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Tayland Başbakanı, Trump’ın ateşkes açıklamasının ardından, “Topraklarımıza ve halkımıza yönelik bir zarar ve tehdit olmadığını hissedene kadar Tayland, askeri eylemlerini sürdürecektir.” şeklinde bir ifade kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.