Kar yağdı Manisa-İzmir arası kapandı

İZMİR'e beklenen kar sabaha karşı geldi. Kentin çevresindeki dağlar beyaza bürünürken İzmir-İstanbul karayolunun İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubeli mevkii kar nedeniyle kayıp devrilen tırlar nedeniyle kapandı.

İzmir'de hava sıcaklığı gece sıfıra kadar düşerken sabaha karşı kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. İzmir'in çevresindeki dağlar beyaza bürünürken şehir merkezine ise kar yağmadı.

Karayolları ekipleriyle trafik ekipleri sabah erken saatlerden itibaren Manisa çıkışındaki Sabuncubeli ile Turgutlu yönündeki Belkahve geçitlerinde önlem aldı.

Ancak her zaman olduğu gibi yine tır kazaları önlenemedi. Bornova-Manisa arasındaki virajlı ve eğimli Sabuncubeli'nde iki tır kar nedeniyle kayarak devrildi. Bu nedenle İzmir'in İstanbul'a ulaşımını Manisa üzerinden sağlayan Sabuncubeli yolu trafiğe kapandı. Araçlar Bornova çıkışında durdurulup Belkahve-Turgutlu üzerinden Manisa'ya yönlendirildi. Ekiplerin yolu açma çalışmaları devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.