Karaman’da 2.500 Adet Makaron Bulundu

GENEL UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR

Karaman’da İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanındaki genel uygulamalara hız kesmeden devam ediyor. 12-20 Eylül tarihlerinde JASAT ekipleri ve diğer asayiş birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 14 bin 890 kişi sorgulandı. Yapılan araştırmalarda 40 kişinin çeşitli suçlardan arandığı tespit edildi. Bu kişilerden 8’i tutuklandı.

ELDE EDİLEN MALZEMELER

Yapılan denetimlerde, tütüne emdirilmiş bonzai, kenevir bitkisi, skunk bitkisi, 230 gram kubar esrar, sentetik ecza hapları, 2 adet tabanca, 18 adet tabanca mermisi, 3 adet yivsiz ruhsatlı av tüfeği ve çeşitli avlanma malzemeleri ile 3 adet bıçak, makaron doldurma aparatı ve tamamen doldurulmuş 2 bin 500 adet makaron, 25 bin adet boş makaron, 5 kilogram tütün ve uyuşturucu kullanımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Jandarma, huzur ve güven ortamının devamını sağlamak için denetim ve uygulamalara kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Sigaralara 5 Lira Zam Daha

En son şubat ayında zamlanan sigaralara bugün 5 lira daha zam geldi ve iki ayrı gruptaki sigaraların en ucuzu 105 liraya, en pahalısı 120 liraya yükseldi. Zam iki sigara grubunu kapsıyor.

Albayrak, Çalhanoğlu’nu Dört Gözle Galatasaray’a Bekliyor

Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, takımın üst üste dördüncü şampiyonluğunu, Okan Buruk ile çalışma sürecini ve gelecek hedeflerini detaylı şekilde anlattı. Albayrak, Hakan Çalhanoğlu'nu Galatasaray'a getirmek için anlaştığını ancak seçimi kaybettiğini söyledi.

Reyhanlı Davasında 3 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin öldüğü bombalı saldırılarla ilgili davada 6 sanıktan 3'ü 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca bu sanıklara toplam 3 bin 921 yıl hapis cezası verdi.

Kılıçdaroğlu, 9 Haziran’da Grup Toplantısında Kürsüye Çıkacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kılıçdaroğlu'nun 9 Haziran 2026'da TBMM'de grup toplantısına katılacağını duyurdu.

Uzman Erbaş ve Erler İçin Kamu İstihdamı

AK Parti'nin hazırladığı 17 maddelik Uzman Erbaş Kanunu teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu ve sözleşmeli erbaş erlerin kamuda istihdamını öngörüyor. Teklif, TSK personelinin özlük haklarını iyileştirmeyi hedefliyor.