Karatay: En güzel botoks kelle paça

Sevilen iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Canan Karatay, yine çarpıcı bir öneride bulundu. Karatay, güzelleşmek isteyen hanımlara botoks için kelle paça için önerisinde bulundu.

Çeşitli etkinlikler kapsamında beraberinde Kardiyoloji Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu ile Elazığ'a gelen Karatay, Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi'ni ziyaret etti.

Karatay, sağlık için rafine yağlar yerine doğal tereyağı, zeytinyağı ve balık yağının mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kırmızı etin yağıyla birlikte tüketildiğinde vücut için daha faydalı olduğuna işaret eden Karatay, etli yemeklerden özellikle kelle paçanın sağlık açısından büyük faydalarının olduğunu anlattı. Karatay, şöyle devam etti:

"Yağlı balıklar, köy tavuğu yumurtası, tam yağlı kaya tuzlu peynir, tam yağlı yoğurt tüketilecek. Karbonhidratlar da doğal olacak, fabrikadan çıkmış olmayacak. O halde doğanın bize bahşettiği en sağlıklı şey kelle paça, içinde her şey var. Bunu bol bol yiyeceğiz, gençler ve çocuklar maalesef bunun ne olduğunu bilmiyor çünkü anneler bunu çocuklarına vermedi, tattırmadı, küçümsendi. Kemik ağrılarına, eklem ağrılarına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir. En güçlü kollajendir. Şimdi hanımlar güzellik için botoks yaptırıyor, en güzel kollajen ve botoks kelle paçada vardır."

Probiyotik içeriği bakımından mevsiminde turp ve havuç tüketilmesinin de sağlık için faydalı olduğunu ve ömre uzattığını ifade eden Karatay, doğal besinlerin daha çok tok tuttuğunu bildirdi. Karatay, şunları kaydetti:
"Fıstık yerseniz, fıstık gibi olursunuz, uzun ve sağlıklı yaşarsınız. Doğal olarak yani kavrulmamış olarak yiyeceksiniz. Zamanımızda yerli malı haftası vardı şimdi de var. O zaman bize ezberletmişlerdi, biz de çıkar titreye titreye "Fındık fıstık çıtır çıtır, hem kan yapar hem ısıtır" diye şiir okurduk. Neden hem kan yapıyor hem ısıtıyor? Çünkü doğanın doğal olan mineral, vitamin, karbonhidrat, omega 3 ve omega 6 yağ deposu olarak kabul edilir."

Hayvanların kısırlaştırılmasının bir anlamda onların özgürlüğünün elinden alınması anlamına geldiğini ifade eden Karatay, şöyle konuştu:

"Hayvanların kısırlaştırılmasına karşıyım. Hayvanların kısırlaştırılması demek onların normal hayatını ellerinden almak demektir. Kendi zevkimiz, rahatımız için onları kısırlaştırmaya hakkımız yok. Doğal yaşamlarını engellemiş oluruz diye düşünüyorum. Yalnız bir noktada kısırlaştırmaya karşı değilim. Hayvanların değil, çocuklara ve kadınlara tecavüz eden, boğazlayan erkeklerin kısırlaştırılması lazımdır, rica ediyorum böyle bir kanun çıksın."

SPUTNİK

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Yılın Ülkesi Suriye Olarak Seçildi

The Economist dergisi, 2025 yılı için yılın ülkesi olarak Suriye'yi belirledi. Bu karar, Suriye'nin uluslararası gündemdeki önemine dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Değişim İddialarına Cevap Geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif siyaseti bıraktığına dair iddialar, çalışma ofisi ekibi tarafından kesin bir dille reddedildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadeye Çağrıldı

Ünlü kişilerle ilgili yapılan uyuşturucu soruşturmasında, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran’ın şüpheli olarak ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üçüncü Toplantısını Bekliyor

Asgari ücret zammı için üçüncü toplantı öncesi gözler komisyonda. Toplantının tarihi henüz belirlenmedi, olası zam oranları merak ediliyor.

Türkiye-Umman Ekonomik İlişkilerde Yeni Hedefler Belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ummanlı Bakan Qais Mohammed Al Yousef'in liderliğinde düzenlenen toplantıda, Türkiye ile Umman arasında işbirliği protokolü imzalandı.