DAVADA DEVAM EDEN İFADELER
Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davanın görülmesine 7 Temmuz’da başlandı. Üst üste 8 gündür süren davada bugün müşteki ve tanık ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Tutuklu sanık Emir Aras’ın savunmasına uymayan güvenlik kamerası görüntüleri dikkat çekti.
GÜVENLİK GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Otelin sahibi Halit Ergül’ün damadı olan Grand Kartal Otel Genel Müdürü Emir Aras’ın, yangını fark ettikten sonra kimseyi uyarmadan ailesiyle birlikte odasını terk ettiği anlara ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntüler, Emir Aras’ın yangın henüz katlara yayılmadan koridora çıkarak sonuna kadar gittiğini, ardından odasına geri döndüğünü gösteriyor. Yaklaşık 1 dakika sonra Aras, eşi ve çocuklarıyla birlikte odadan çıkıp uzaklaşıyor.
KURBAN OLDUĞU KADININ DURUMU
Koridorda ilerlerken yanlarından geçtikleri ve uyarıda bulunmadıkları bir kadının da yangında hayatını kaybettiği öğrenildi. Davanın tutuklu sanıklarından Aras savunmasında, “Saat 03.32’de eşim ‘Dışarıdan sesler geliyor’ dedi. Dışarıyı merak ettiğim için kapıyı açtım ve karşıdan dumanlar geliyordu. Eşimle birlikte ‘Yangın var’ diye bağırarak, ağzımızı, yüzümüzü kapatarak koşarak merdivenlerden indik. Dumandan dolayı kapıları çalamadık. 7’nci kattan 6’ncı kata indik, eşim o sırada bir çocuğu gördü ve onu kaptı. Onu da alarak dışarı çıktık” ifadelerini kullandı.