Kozinoğlu’nun Mezarı Açılışı Ertelendi

Ergenekon soruşturmasında tutuklu olan eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, 2011 yılında Silivri’deki cezaevinde yaşamını yitirdi. Ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kozinoğlu’nun kesin ölüm sebebinin ve üçüncü kişilerin müdahalesinin olup olmadığının belirlenmesi için feth-i kabir işlemi yapılmasını talep etti.

FETH-İ KABİR İŞLEMİ ERTELEDİ

Ümraniye’deki Kocatepe Mezarlığı’ndan alınan bilgilere göre, beklenen feth-i kabir işlemi ertelendi. İşlemi, 3 adli tıp uzmanı, bir kimyager ve bir otopsi teknikerinden oluşan heyet gerçekleştirecek. Alınacak örnekler, ceza infaz kurumu kamera görüntüleri ve hastane belgeleri ile değerlendirilecek. Adli Tıp Kurumu, Kozinoğlu’nun kesin ölüm sebebine ilişkin mütalaa düzenleyecek.

MEZARI AÇILACAK VE ARAŞTIRILACAK

Kozinoğlu’ndan doku örnekleri alınacak ve cezaevinde kendisine farklı bir ilaç verilip verilmediği araştırılacak. İlk operasyon, 7 Eylül’de yapılmış ve cezaevinde görevli 11 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 10 kişiden biri tutuklandı, diğerleri hakkında adli kontrol kararı verildi.

İKİNCİ OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda, biri kameraman, biri muhabir ve sağlık çalışanları dahil 9 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kozinoğlu’nun devletin önemli bir ismi olduğunu belirtti. Ölümünün kesin sebepli tartışmalar sürüyor; zehirlenme, kalp krizi veya doğal ölüm gibi ihtimaller inceleniyor. Kozinoğlu, Afganistan’da görev yaptıktan sonra 2011’de tutuklandı ve 12 Kasım 2011’de cezaevinde hayatını kaybetti. Ailesi, “ölümünün normal olmadığını” belirterek itiraz etti. Kozinoğlu’nun ölüm sırasında yardım istemesine rağmen gardiyanın sesi engellediği iddiası gündeme geldi. Bu durum, dosyanın yeniden açılmasına yol açtı. Kozinoğlu’nun FETÖ ile ilgili önemli bilgilere sahip olduğu ve zehirlenmiş olabileceği öne sürülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Özgür Çelik, İfadeye Çağrıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, üç Üsküdar Belediye Meclis Üyesi'nin ağustos ayında yaptığı şikayetler üzerine Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İlçe Başkanı Berk Tütüncü hakkında soruşturma başlattı. Çelik, Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçiminden sonra yaptığı açıklamada, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Aydın'ın kendisini arayarak, "Beni savcı tutuklamayla tehdit etti.

İstanbul’da Sonbahar Hava Durumu Değişiyor

Eylül ayının başlamasıyla birlikte akşam saatlerinde hava sıcaklıkları belirgin şekilde düşmeye başladı. Akşamları hissedilen serin hava, gündüz saatlerinde yaz sıcağının etkisini sürdürmesine rağmen üşütüyor.

Altı Faili Meçhul Cinayet Dosyası Aydınlatıldı

Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, altı faili meçhul cinayet dosyasını daha aydınlattı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, son aydınlatılan dosyalarla birlikte 46 dosyada 52 maktul ve yedi yaralının bulunduğunu ifade etti.

Benzin Fiyatına 3,20 Lira Artış Bekleniyor

Petrol fiyatlarının 105 doları geçmesi ve ABD-İran savaşının 2029 yılında sona ereceği yönündeki beklentiler, akaryakıt fiyatlarını artırıyor. Benzin litre fiyatına 3,20 lira zam yapılması öngörülüyor.

Pendik’te Minibüslerde POS Cihazı Dönemi Başladı

İstanbul'da minibüslerde yeni bir dönem başladı ve bu uygulama ilk olarak Pendik ilçesinde hayata geçirildi. Pendik'teki bazı minibüslere POS cihazları yerleştirildi.