Bursa’da 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki çocuk, özel ekip tarafından düzenlenen operasyonla bulundu ve annesine teslim edilerek Almanya’ya gitti. N.S. isimli çocuğun yedi yıl sonra kaydedilen ilk görüntüsü dava dosyasına girdi. Görüntüde küçük çocuğun babaannesi tarafından evin bahçesine çıkarıldığı görüldü.
ÖZEL EKİP OPERASYONU ÇOCUĞU KURTARDI
Altı kişilik özel ekip, çocuğu bulmak için 30 gün çalıştı. Ekip, 300 saatlik kamera görüntüsünü inceledi. Babaannenin evinde saklanan N.S., teknik ve fiziki takiple bulundu. Çocuk, harabe evden kurtarılarak DNA testiyle annesine teslim edildi.
ALMANYA VATANDAŞI ANNE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Rebecca S., 2019’da oğluyla Bursa’ya gelmişti. Çocuğun babası Umut K., annesinin evinde kalıyordu. Rebecca S., oğlunun kaybolduğunu polise bildirdi. Uzun süren aramalarda çocuğa ait hiçbir bulguya rastlanmadı.
BABAANNENİN ALIKOYMA YERİ SÜREKLİ DEĞİŞTİ
Hanife Taşdemir Stief, torununu farklı bağ evlerinde sakladı. Yakalanma korkusuyla sürekli yer değiştiren büyükanne, son olarak Remzi M.’ye ait eve taşıdı. Çocuk, bu evde 10 ay boyunca alıkonuldu. Operasyonla bulunan N.S., sağlıklı şekilde kurtarıldı.
İDDİANAMEDE BEŞ SANIK HAKKINDA CEZA İSTEMİ
İddianamede, biri tutuklu beş sanık yargılanıyor. Sanıklar, insan ticareti suçundan 12’şer yıl hapis talep ediliyor. Recai M., çocuğu dövmekle suçlanıyor. Sanığa kasten yaralama suçundan da ceza isteniyor.