Galatasaray’da 2023-25 sezonlarında forma giyen Kerem Demirbay, sarı-kırmızılı takımda 2’si lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 4 kupa kazandı. Geçtiğimiz sezonda Eyüpspor’a transfer olan Demirbay, Kasımpaşa ile de 3.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Süper Lig’de Galatasaray-Kasımpaşa maçı öncesinde verdiği bir röportajda, Galatasaray’ın üst üste kazandığı 4 şampiyonluk ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
DEMİRBA YANITLARIYLA TEPKİ ÇEKTİ
Demirbay, “Galatasaray, ligi 4 senedir domine ediyor. Sence bunun temel sebebi ne?” sorusuna “Düşündüklerimi söylesem, her yer çok büyük patlar. Eski takım arkadaşlarımı çok seviyorum ama dışarıdan göründüğü gibi değil.” yanıtını verdi. Bu açıklamaları sonrası sarı-kırmızılı taraftarlardan büyük tepki topladı.
SÖZLERİ ÇARPITILDIĞINI BELİRTTİ
Demirbay, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, sözlerinin bağlamından koparılarak çarpıtıldığını ifade etti. “Galatasaray’ın son dört yılda kazandığı şampiyonluklar büyük bir emeğin, fedakârlığın ve mücadelenin sonucudur.” dedi. Ayrıca, geçmişte birlikte çalıştığı herkese saygı duyduğunu vurguladı.
ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKTİ
Demirbay, yaşanan maddi ve manevi zorlukların şampiyonlukların değerini artırdığını belirtti. “Bu süreçte birçok zorlukla karşılaştık. Kazanılan başarıların arkasında büyük bir mücadele var.” ifadesini kullandı. Kendi takımının başarısı için aynı ciddiyetle mücadele etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.