Kılıçdaroğlu: Mazbataları teslim edin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınanlara mazbata verilmemesi konusunda değindi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde büyükşehirlerin birçoğunda aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyen terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, seçimlerin sonuçlanmasının ardından CHP’den desteklerinin karşılığını beklemeye başladı.

“Seçimin kazananı ve kaybettireni HDP olmuştur” diyen HDP’nin Eş Başkanı Pervin Buldan, CHP’ye aba altından sopa gösterdi. Bu açıklamaya CHP’den cevap gecikmedi. YSK, KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine karar verdi. Mazbatalar, yarışı ikinci sırada bitiren adaylara verildi. Çoğunluğu PKK’dan ihraç edilen isimlere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu can suyu oldu. Kılıçdaroğlu ‘’Bunların seçime girmelerine siz izin verdiniz. Seçimi kazananlara sizin mazbatalarını teslim etmeniz gerekir. Mazbatalar verilirse Türkiye bir demokrasi ayıbından kurtulmuş olacaktır’’ dedi.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Reyhanlı Davasında 3 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin öldüğü bombalı saldırılarla ilgili davada 6 sanıktan 3'ü 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca bu sanıklara toplam 3 bin 921 yıl hapis cezası verdi.

Kılıçdaroğlu, 9 Haziran’da Grup Toplantısında Kürsüye Çıkacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kılıçdaroğlu'nun 9 Haziran 2026'da TBMM'de grup toplantısına katılacağını duyurdu.

Uzman Erbaş ve Erler İçin Kamu İstihdamı

AK Parti'nin hazırladığı 17 maddelik Uzman Erbaş Kanunu teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu ve sözleşmeli erbaş erlerin kamuda istihdamını öngörüyor. Teklif, TSK personelinin özlük haklarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Erdoğan Üç Katılım Bankasının Birleşeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenen 3. Dünya İslam Ekonomi Zirvesi'nde Ziraat, Vakıf ve Halk katılım bankalarının birleşeceğini duyurdu. Erdoğan, katılım finansın daha adil bir model olduğunu vurguladı.

Can Polat Cinayetinde Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın koruması Can Polat'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki cinayet şüphelisi S.A. ve bağlantılı olduğu değerlendirilen bir diğer şüpheli sağlık kontrolünden geçti.