Kılıçdaroğlu’ndan Öztürk’e Cevap Geldi

ÖZTÜRK’ÜN YAZISINDA KILIÇDAROĞLU’NUN TUTUMU

Özcü yazarı Saygı Öztürk, CHP’nin Kurultay davasını ele aldığı bir yazıda, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme sonrası davranışlarıyla ilgili Kılıçdaroğlu’nun çevresiyle yaptığı görüşmelere yer verdi. Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun mahkeme sonucuna göre planlarına dair şöyle bir iddia ortaya koydu: “Kararın, lehine sonuçlanması durumunda Kılıçdaroğlu hemen CHP Genel Merkezi’ne gitmeyecek, muhtemelen bir hafta ortalığın yatışmasını ve 21 Eylül’de yapılması öngörülen kurultayla ilgili gelişmeleri izleyecek. Makul sürenin dolmasından sonra genel merkeze gidecek. Kuşkusuz gelişi sırasında protestolar da olacak. Bu arada, CHP Gençlik Kolları ve parti gönüllüleri de binadan ayrılmayacak. Hatta, olağanüstü Kurultay toplanana kadar genel merkezde bulunacakları için yiyecek stoku da yaptılar.”

Kılıçdaroğlu, bir süre gelişmeleri takip edecek, olayın kavgasız-gürültüsüz sonuçlanması için çaba harcayacak ve partililerin kışkırtıcı açıklamalardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunacak. Genel merkeze sessizce gidilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, tahriklerden uzak durulmasını isteyecek. Ayrıca, giriş-çıkışlarda olası protestoları dikkate alarak, Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde kalmasını öneriyorlar. Hatta bunun için genel merkeze yatak konulması bile gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, genel başkanlıktan ayrıldığı tarihten itibaren yapılan çalışmaları gözden geçirip, bu süreçte atılacak yeni adımları belirleyecek. Bunun yanı sıra, bazı grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle yolsuzluğa karıştığı iddia edilen belediye başkanları için tasfiye sürecini başlatacak.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu, Saygı Öztürk’ün dile getirdiği iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. “Söz konusu haberde geçen hiçbir iddia doğru değildir” diyen Kılıçdaroğlu, “Saygı Öztürk gibi, kendisine ve okuyucu kitlesine çok saygı duyduğum bir gazetecinin benimle alakalı bir konuyu bana sormayarak ve benden teyit almadan haber yapması ve böyle çirkin bir provokasyona alet olması beni derinden üzmüştür. Söz konusu haberde geçen hiçbir iddia doğru değildir. Tekrar ediyorum; basın mensuplarına iletilmek üzere siyasi mesaj vermesi için konuştuğum bir tek yakınım yoktur. Lütfen provokasyonlarla toplumu yanıltmayın” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Alihan Kuriş Soruşturmasında 35 Şüpheli Tutuklandı

Alihan Kuriş'e yönelik yürütülen soruşturmada yeni tutuklamalar gerçekleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, 25 Ağustos 2026'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 37'si başsavcılığa çıkarıldı.

Fenerbahçe, Cengiz Ünder ile Sözleşmesini Feshetti

Sarı-lacivertli kulüp, Cengiz Ünder'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. 29 yaşındaki kanat oyuncusuna, Fenerbahçe'ye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edildi.

Deniz Göktaş Tekrar Tutuklandı

Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından kabul edilerek tahliye kararı verildi. Ancak tahliye sonrası, Göktaş "basın yayın yolu ile suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla yeniden tutuklandı.

Zeytinburnu’nda İki Tramvay Çarpıştı: 10 Yaralı

Zeytinburnu'nda T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda meydana gelen kazada iki tramvay çarpıştı. Olay, Pazartekke ile Topkapı durakları arasında gerçekleşti.

Fethiye’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Karagedik Mahallesi yakınlarında saat 19.30 civarında orman yangını başladı. Şehir merkezine yakın bir yerde dumanları gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.