KILIÇDAROĞLU’NUN PARTİ GÜNDEMİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin geleceği hakkında önemli görüşler ifade ettiği öğrenildi. Eski lider Kılıçdaroğlu, partinin yeni bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi gerektiğini dile getirdi.
İMAMOĞLU’NUN YERİNE YENİ ADAY BELİRLENMELİ
Cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu yerine, parti yönetiminin yeni bir aday belirlemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, bu konuya dair yakın çevresine çok net mesajlar verdiği iddia edildi.
MANSUR YAVAŞ’A DA KARŞI
TGRT Haber TV Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Kılıçdaroğlu’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına da karşı olduğunu belirtti. Atik, Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine yaptığı açıklamalarda, “CHP, sanki okyanusta dümenini ve pusulasını kaybetmiş bir gemi misali sağdan sola savruluyor. 100 yıllık bir parti bunu kaldıramaz. Yönetim işe yeni bir cumhurbaşkanı adayı belirlemekle ve yeni bir program oluşturmakla başlamalı” ifadelerini kullandığını aktardı.
SİYASETİN KİŞİLER ÜZERİNDEN YAPILAMAYACAĞI VURGUSU
Kılıçdaroğlu, “Bir şahıs ya da şahısların kaderleri üzerinden siyaset yapılamaz. Mevcut belediye başkanları, seçildikleri illerin halkına hizmet etmelidirler” diyerek bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu, ne İmamoğlu’nun ne de Yavaş’ın adaylığına olumlu bakmadığını açıkça belirtmiş gibi görünüyor.
TGRT Haber TV Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in aktardığı bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ayrıca mevcut yönetimin izlediği siyasi çizginin devam etmesi halinde CHP’de ciddi bir bölünme yaşanabileceği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun görüşlerinin, “Yönetim bu siyasetle partiyi bölünmeye götürüyor. Tamamen halktan ve halkın sorunlarından uzaklaşan bir parti var. Bu artık sürdürülemez bir noktaya geldi” şeklinde ifade edildiği bildirildi.