CHP’de yeni haftaya olağanüstü kurultay talebi, ihraç süreçleri ve grup toplantısı polemiği damga vuracak, gözler Salı gününe çevrilecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Salı günü MYK ve PM’yi toplaması bekleniyor. Bu toplantılarda ihraç süreçleri ve kurultay imzaları ele alınacak.
SALI GÜNÜ İKİ KRİTİK TOPLANTI YAPILACAK
Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te grup toplantısı düzenlemeyeceği belirtiliyor. Özgür Özel hafta başında ekibiyle bir araya gelecek. Grup toplantısı yapıp yapmama kararı o görüşmede netleşecek. Geçen hafta her iki isim de toplantı yapmama kararı almıştı.
OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR
MYK ve Parti Meclisi’nde delegelerden toplanan imzalar ele alınacak. Özel kanadı imzalar için 10 günlük süre olduğunu savunuyor. Bu sürede kurultay çağrısı yapılmazsa mahkemeye başvurulacak. Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği 6 kişilik komisyon çalışmalarını sürdürüyor.