Kılıçdaroğlu: Toplu ulaşım ücretsiz olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara müjdeyi verdi.

181
Kılıçdaroğlu: Toplu ulaşım ücretsiz olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara toplu ulaşım konusunda müjdeyi verdi.

Parti genel merkezinde CHP’li belediye başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşa verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeliyiz” dedi. ‘Seçim başarılarını kullandıkları olumlu dile bağladıklarını’ ifade eden Kılıçdaroğlu, halka yararlı olan projelerin devam ettirileceğini de söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde CHP’li belediye başkanları ile bir araya geldi.

Şu sıralar burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Vatandaşa verdiğimiz taahhütlerin yerine getirilmesi önemli. Vatandaş bunların yerine getirilmesini bekliyor. Bizler başarıya mahkumuz. Öğle örnekler vermeliyiz ki belde halkı işte belde böyle yönetilir demeli. Üstlendiğimiz sorumluluklar ağır sorumluluklar. Bu vaatlerde bulunduk ama bu vaatlerde bulunmanın sonucu olarak belde ve belediye başkanı arasında güven oluşturduk. Şimdi vaatlerimizi gerçekleştirerek o güveni perçinleyeceğiz. Seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız olumlu dile bağlıyoruz.

"HALKA FAYDALI PROJELER DEVAM ETTİRİLECEK"

Önünüzde 5 yıllık bir zaman var. Bu zaman çok hızlı geçer. Yapacağınız çok işler var. Yükünüz çok daha ağır. Mesi arkadaşlarınız var. Onlara da gerçek anlamda görevlerini yaptıkları sürece beraber çalışacağız diyeceksiniz. Belde halkına zorluk çıkarıp görevini yapmıyorsa o ayrı. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. Liyakatlı insanları getireceksiniz. Sizin verdiğiniz talimatları derhal yerine getirecek. Önceki dönemlerde başlayan projeler olabilir, belde halkının yararınaysa devam ettireceğiz. Değilse iptal edilecek. Neden iptal edildiği ise halka açıklanacak.

Bayramlarda toplu ulaşım ücretsiz olacak. Engelli ve kadınalra pozitif ayrımcılık yapılacak. Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Bu neden önemli, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Yoksulluğu teşhir etmek bizim kitabımızda yoktur. Belediyeye birini alacaksanız o yoksul evden alacaksınız.

İstanbul seçimleri sonuçlanmıyor. Neden bir türlü karar çıkmıyor. YSK’ya seslenmek isterim siz dediniz ki bütün geçersiz oyları sayacağız. 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı, sonuç değişmedi. Yetmedi 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Sonuç değişmedi. Yine itiraz geldi. 39 ilçede bütün oylar sayıldı. YSK 22 ilçededen sondajlama yöntemiye örnek alıcam dedi, sonuç yine değişmedi. YSK ne yapmak istiyor. Kısıtlılar oy kullanmış, daha önceden neden itiraz edilmedi? Tutanaklara şerh neden koyulmadı. Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. YSK bütün şikayetleri dinleyeceğini söylüyor, şikayetler bitmezse ne olacak.”

TRT