Mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası CHP Genel Başkanlığına dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni ekibi netleşti. Parti yönetimindeki değişiklikle birlikte 19 kişilik Merkez Yürütme Kurulu listesi kamuoyuyla paylaşıldı. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki MYK’da genel sekreterlik görevine Rıfat Turuntay Nalbantoğlu getirildi.
MYK'DA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Yurtiçi örgütlenmeden Orhan Sarıbal sorumlu olurken saymanlık Bülent Kuşoğlu’na verildi. Parti sözcülüğü ve yerel yönetimler Müslim Sarı’nın uhdesinde toplandı. Yurtdışı örgütlenme Semra Dinçer’e, medya ve halkla ilişkiler ise Deniz Demir’e emanet edildi. Sağlık politikaları Prof. Dr. Ali Rıza Erbay’a, işveren ilişkileri Cemal Canpolat’a verildi. Sosyal politikalar Necdet Saraç, eğitim politikaları Yıldırım Kaya tarafından yürütülecek. Gençlik politikaları Hasan Efe Uyar’ın, kültür sanat ise Berhan Şimşek’in sorumluluğunda olacak. Bilgi teknolojileri Devrim Barış Çelik, ARGE ise Ahmet Hakan Uyanık tarafından yönetilecek. Bölgesel kalkınma Nevaf Bilek’e, işçi sendikaları Adnan Demirci’ye verildi. Sanayi ticaret Tahsin Tarhan, insan hakları ve aile Gamze Akkuş İlgezdi’ye bağlandı.
EKONOMİ DOĞRUDAN GENEL BAŞKANA BAĞLANDI
Ekonomi, dış politika, hukuk ve seçim işleri birimleri doğrudan Kılıçdaroğlu’na bağlı çalışacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı yeni MYK’nın bugün saat 18.00’de toplanacağını duyurdu.
KURULTAY İÇİN HUKUKİ ENGELE DİKKAT ÇEKİLDİ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarı, kurultay tartışmalarına açıklık getirdi. “Karar kesinleşmedi ve Yargıtay aşaması var” dedi. Tedbir kararı olan bir zeminde kurultay toplanamayacağını vurguladı. “Biz kurultaya karşı değiliz, yapalım istiyoruz” ifadesini kullandı. Sorunun diyalog içinde çözüme kavuşturulmasına hazır olduklarını belirtti.