MOBONDO İSYANCI GRUBU KİNSELE KASABASINDAKİ ASKERİ MEVZİLERE SALDIRDI!
Kwamouth bölgesine bağlı Kinsele kasabasında faaliyet gösteren “Mobondo” isyancı grubu, askeri mevzilere düzenlediği saldırıyla bölgeyi sarsarken, çatışmada 41 isyancı, 9 asker ve 1 sivil hayatını kaybetti. Bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle, bölge sakinleri evlerini terk ederek güvenliği aramak için komşu kasaba ve köylere sığınmaya başladı. Güvenlik güçleri ile isyancılar arasındaki çatışmanın etkisiyle, bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmaya başlandığı bildirildi.
ŞİDDET OLUŞAN ÇATIŞMADA ÖLÜ SAYISI ARTTI!
Mobondo isyancı grubunun Kinsele kasabasındaki askeri mevzilere yönelik saldırısı sonucunda çıkan şiddetli çatışmalarda ölü sayısı sürekli artıyor. İsyancılara karşı verilen mücadelede hayatını kaybeden 41 isyancıya ek olarak, çatışmalarda 9 asker ve 1 sivilin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Bölge halkı ise çatışmaların şiddetlenmesiyle panik içinde evlerini terk ederek güvenli bölgelere doğru kaçışmaya devam ediyor.
BÖLGE SAKİNLERİ KOMŞU KASABA VE KÖYLERE SIĞINDI!
Kinsele kasabası çevresinde yaşanan çatışmaların artmasıyla birlikte bölge sakinleri güvenliği aramak için komşu kasaba ve köylere sığındı. Mobondo isyancı grubu ile askerler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede, halkın can güvenliğini sağlamak adına güvenlik önlemleri en üst seviyede tutulmaya devam ediliyor. Bölgedeki çatışmaların ne zaman sonlanacağı ise merak konusu olarak dikkatleri çekiyor.