Kirada Yeni Dönem: e-Devlet Uygulaması Başladı!

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı aracılığıyla yapılmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Edinilen bilgilere göre, bu hizmetin ilk aşaması geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başladı.

KİRA SÖZLEŞMESİNE KİMLER FAYDALANACAK?

Yapılan düzenlemeden ilk etapta, 18 yaş ve üzerindeki e-Devlet kullanıcıları yararlanabiliyor. Uygulamanın ilk aşamasında, taşınmaz sahibi gerçek kişilerin e-Devlet Kapısı üzerinden “Kira Sözleşmesi İşlemleri” kısmından hazırladığı sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanıyor. Ayrıca, 10 hissedara kadar sahipliği bulunan taşınmazlar da bu hizmetle kiraya verilebiliyor. Oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” sağlanarak, e-Devlet üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Söz konusu hizmetin ikinci aşaması yılsonunda kullanıma açılacak. Düzenlemenin ilerleyen kısmında, emlak danışmanları ve yetki verilen kişiler, sözleşme hazırlama ve tarafların onayına sunma rolüyle sürece dahil olacaklar. E-Devlet sistemi üzerinden kira sözleşmelerinin düzenlenmesine yönelik çalışma, vatandaşların bu konudaki uyuşmazlık talepleri ile başlatıldı. Bu hizmet ile tüketicilerin, kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden kurtulması planlanıyor. Ayrıca, sözleşmeler aracılığıyla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulabilmesi için veri sağlanması hedefleniyor.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN MÜJDE

Bakan Şimşek, bu hizmetin tüm kesimlere fayda sağlayacağını, sözleşmelerin hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapılabileceğini açıkladı. Ayrıca, Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada “Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir şekilde hazırlanabiliyor. Milletimize hayırlı olsun!” ifadelerine yer verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.