Kırıkkale’de 210 Hayvan Téléf Oldu

BAHŞILI İLÇESİ’NDE HAYVAN TELEFİ OLAYI

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde, iki besiciye ait toplam 210 küçükbaş hayvan, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı telef oldu. Olayın ardından bölgeye yönlendirilen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Ankara’dan gelen uzmanlar, hayvanlardan numuneler alarak inceleme başlattı. Ölüm nedeninin laboratuvar sonuçlarıyla kesinleşeceği duyuruldu.

İLK VAKALAR HIZLA ARTTI

İlk ölüm vakalarının Çarşamba günü başladığını aktaran Gülseren Akgün’ün oğlu Hasan Akgün, hayvanların gruplar halinde telef olduğunu ve 5 gün içerisinde toplam 130 hayvan kaybettiklerini ifade etti. Diğer bir besici olan Eriş Çelebi ise hayvanların su içtikten 24 saat sonra öldüğünü belirterek, yetkililerin durumu dikkatle takip ettiğini anlattı.

Gülseren Akgün, yıllardır hayvancılık yaptığını belirterek, “130 tane hayvanım telef oldu. Köpeklerim bile ağlıyor. Bu durumda bir çare bulamadım, tükendim, mahvoldum. Bursa, Ankara her yer yangın yerleri. Çarşamba günü çadırıma yangın düştü, hayvanlarım da bu durumdan etkilendi,” şeklinde konuştu. Hasan Akgün ise hastalığın Çarşamba günü öğleden sonra başladığını vurgulayarak, ölüm sebeplerini bulamadıklarını ve hayvanlarının çoğunun kısa süre içinde telef olduğunu belirtti.

YETKİLİLERİN DESTEKLERİ

Eriş Çelebi de durumu şöyle özetledi: “Hayvanlar su içtikten sonra 24 saat içinde 80 tanesi telef oldu. Tarım Müdürlüğü’nden geldiler, şu anda durumu takip ediyorlar. İlgileniyorlar.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.