Kışın ısınma maliyetlerinizi kolayca düşürün!

Soğuk havanın kapıya dayandığı şu günlerde, evlerimizi ısıtmak için harcadığımız maliyetleri düşürmenin akılcı yollarını arıyoruz. Kombi bakımından bina yalıtımına, uzmanlar önerilerini sıralıyor. Detaylar haberimizde!

Kış ayları geldiğinde, ısınma maliyetleri artış gösterirken, ev sahipleri alabilecekleri önlemlerle bu maliyetleri azaltabilirler. Kombi ve petek bakımının düzenli olarak yapılması, enerji giderlerini yüzde 30’a varan oranlarda düşürebilir. Bunun yanı sıra, bina yalıtımı da enerji tasarrufu sağlamada etkili bir önlem olarak öne çıkıyor ve giderleri yüzde 50’ye kadar azaltabiliyor.

Önleyici bakımın maliyeti önemli bir faktör olsa da, uzun vadede tasarruf sağlamak için önemlidir. Petek ve kombi bakımı için ortalama maliyet 1000 TL civarında seyrederken, bina yalıtımı içinse daha geniş bir bütçe gerekebilir. Ancak, enerji faturalarındaki düşüşle birlikte yapılan yatırımın karşılığını almak mümkündür.

Yalıtım kredisi imkanı

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, enerji giderlerinin yarı yarıya azalması için doğru yapılan yalıtımın önemine vurgu yapıyor. Bu noktada, “Yalıtım Kredisi” gibi imkanlarla yalıtımın maliyetini karşılamak da mümkün. Daire başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0.99 faiz oranlı bu kredi, enerji tasarrufu yapmak isteyenler için bir fırsat olabilir.

Petek ve kombi bakımını detaylı bir şekilde inceleyen Üçay Grup Ar-Ge Direktörü Volkan Demir, düzenli bakımın maliyetinin 2 bin TL’ye kadar çıkabileceğini belirtiyor. Ayrıca, ev veya işyerinde iyi bir yalıtımın maliyetleri düşüreceğini ve programlanabilir termostat kullanımının da önemli bir faktör olduğunu vurguluyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.