ANKARA’DA YENİLENEN ‘KIZILAY’ TABELASI ÜÇÜNCÜ KEZ YENİLENİYOR
Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kennedy Caddesi’nde yer alan ve sosyal medya platformlarında oldukça fazla paylaşılan ‘Kızılay’ yazılı yön tabelası, çalınma ve zarar görme sebepleriyle üçüncü kez yeniden yapıldı. Gençler arasında tabelanın önünde fotoğraf çektirme trendi geldi. Tabelanın daha önce kimliği belirsiz kişilerce götürülmesinin ardından, yeni tabela yerleştirildi fakat bazı kişiler bu tabelayı kirletti. Sonrasında Ankara’nın şehir yönetim ekipleri, zarar görmüş olan tabelayı tekrar yenileyerek yerine yeniden monte etti.
GENÇLER Fotoğraf Çekmek İçin Yığılmaya Başladı
Birçok kişi, arkadaşlarıyla birlikte tabelaya asılarak, ‘En Ankara fotoğrafım’ etiketiyle sosyal medya hesaplarında paylaşımlar gerçekleştirdi. Ayrıca, trafik ışıklarında bekleyen sürücüler de araçlarından iniş yapmadan fotoğraflarını çekmeye başladılar.
ANNE KIZ KIZILAY TABELASI ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası bazı gençler, tabelayla fotoğraf çektirmek için il dışından aileleriyle Ankara’ya seyahat etti. Antalya’dan sınava girmek amacıyla Ankara’ya gelen Doğa Orman, annesi Dilek Orman ile ‘Kızılay’ tabelası önünde hatıra fotoğrafı çekti. Anne Dilek Orman, “Benim haberim yoktu, kızımın ısrarıyla buraya geldik. Birkaç fotoğraf çekindik. Gençler, kendilerine göre bir eğlence üretmişler” ifadelerini kullandı.
TABELA İÇİN BİRÇOK KRİZ OLUSTU
Tabelanın bulunduğu caddede bir restoranda aşçı olarak çalışan Cemile Çoban, “Tabelaya bir gün asılıyorlar, bir gün ise üzerine çizim yapıyorlar. Daha dün belediye tekrar yenisini getirip taktı. Tabelayı alıp evine götürenler varmış. İl dışından gelenler de mevcut; satışlarımızı etkilediler fakat sadece fotoğraf çektirip gidiyorlar” şeklinde konuştu.